BOZÓT

Soros nyo­mást gya­ko­rol az út­já­ban lévő or­szá­gokra

A Fi­desz frak­ció­ve­ze­tője sze­rint Soros György nyo­mást gya­ko­rol a terve út­já­ban álló or­szá­gokra, ame­lyek nem akar­nak le­mon­dani a ha­tár­őri­zet jo­gá­ról.
  • Szerző: Ripost

     Kocsis Máté hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben azt mondta, a legnagyobb téttel rendelkező európai parlamenti választás lesz a jövő évi, a kérdés az, hogy a bevándorláspárti vagy a bevándorlásellenes erők lesznek többségben.

   Szavai szerint ma még "a lejárt szavatosságú EP-ben" a bevándorláspárti képviselők vannak többségben, és mindent megtesznek azért, hogy megbüntessék, megbélyegezzék azokat, akik a véleményükkel szemben állnak, így Magyarországot is.

   A bevándorláspárti brüsszeli európai politikusok egyik utolsó kétségbeesett kísérletének nevezte, amikor Dimitrisz Avramopulosz migrációs biztos múlt héten az ENSZ-közgyűlésen egyértelművé tette, hogy el akarják venni a tagállamoktól a határvédelmet, legalizálni akarják a migránsok beáramlását, és sürgetik az áttelepítési programok végrehajtását.

   "A fejétől bűzlik a hal, ez a fej pedig Brüsszel és annak politikai elitje" - mondta, hozzátéve, hogy ennek az elitnek a mecénása Soros György, aki hálózatán keresztül, demokratikus legitimáció nélkül akar nyomást gyakorolni a terve útjában álló tagállamokra, amelyek nem akarnak lemondani a határőrizet jogáról.

   A frakcióvezető szerint a hazai Soros-hálózat és a hazai ellenzék is aktivizálódott, "belföldi politikai álmaikat még mindig külföldön dédelgetik, itthon pedig kampányblöffökkel terelik el a figyelmet a valódi európai vitáról". "Soros-portálok támadják a magyar miniszterelnököt egyszerű kampányblöffökkel" - mondta.     Kocsis Máté jelezte, szerdán kezdődik meg az Országgyűlésben a Sargentini-jelentésben foglaltakat visszautasító határozati javaslat vitája. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő szeretné, ha a Ház uniós napirendként tárgyalná az előterjesztést. "Ennek az égvilágon semmi akadálya nincs" - közölte, hozzátéve, hogy így módja lesz Ujhelyi Istvánnak elmondani a parlamentben, miként változott meg 2015 és 2018 között az a véleménye, miszerint semmilyen VII. cikkely szerinti eljárást nem támogat.

   A szocialista politikusnak lehetőséget kell biztosítani arra is, hogy elmondja, milyen megfontolásból szavazott Magyarország ellen, és követett el "morális értelemben mindenképp" hazaárulást - mondta a Fidesz frakcióvezetője.

   Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: valóban elindult az EP-választási kampány, amit onnan is tudni, hogy újra aktív Demszky Gábor, újra az ellenzék vezére Gyurcsány Ferenc, és a korábbihoz hasonló nyomásgyakorlásnak van kitéve a kormány.     Ő is idézte Dimitrisz Avramopulosz minapi felszólalását, amelyben - idézte az államtitkár - a migrációs biztos egyértelműen kiállt a migráció szükségessége mellett, és méltatta a betelepítési kvótákat.     Dömötör Csaba szerint a görög biztosnak semmilyen felhatalmazása nincs arra, hogy az EU-s tagállamok nevében ilyen kötelezettséget vállaljon.     Magyarország nem akar kvótát - nyomatékosította, majd feltette azt a kérdést, hogy vajon miért akarnak további betelepítéseket, és miért akarják elvenni a határvédelem jogát. Dimitrisz Avramopulosz szavaiból kiderül, azért, mert gazdasági lehetőségként tekintenek a migrációra - mondta a kabinetiroda államtitkára.     Brüsszelben erőltetik a terveket, mert tudják, a jövő évi EP-választás után lehet, hogy már nem lesz lehetőségük ezek végrehajtására - fogalmazott Dömötör Csaba, úgy értékelve, soha nem volt még ilyen jelentőségű európai választás.

"Jövő májusban az önfeladást jelentő nyílt társadalom és a biztonságot garantáló, kereszténydemokrata alapokon álló Európa alternatívái között kell majd választanunk" - mondta.