KÜLFÖLD

Soros nem vic­cel, sür­gős tár­gyal­ni­való miatt el­ug­rott Brüsszelbe

Soros György hét­főn Brüsszel­ben meg­be­szé­lést foly­ta­tott Frans Tim­mer­mans­szal, az Eu­ró­pai Bi­zott­ság első al­el­nö­ké­vel. Te­rí­té­ken az EU meg­osz­tott­sá­gá­nak fel­szá­mo­lása. Nem nehéz ki­ta­lálni, kik a meg­osz­tók: akik nem kér­nek a kö­te­lező mig­ránskvó­tá­ból, és a nem­zet­ál­la­mok nél­küli, Brüsszel­ből kor­mány­zott uni­ó­ból.
  • Szerző: F.G.

A holland szociáldemokrata politikus a bevándorlás és a kvóták lelkes támogatója, és régóta bírálója a magyar polgári kormánynak – hangzott el az eseményről tudósító M1 Híradóban.

Mint kiderült, sem a találkozó, sem pedig az azt megelőző kézfogás nem volt nyilvános a sajtó számára, így az sem derült ki pontosan, hogy Soros György mikor hagyta el az Európai Bizottság épületét.

EZT OLVASTAD MÁR?

A magyar külügyminiszter szerint Soros György brüsszeli tárgyalásain a magyar emberek megbüntetését akarja elérni, mert a magyarok nem az ő jelöltjeire, hanem a bevándorlást elutasító Fideszre szavaztak – jelentette ki Szijjártó Péter Luxembourgban hétfőn, az uniós tagállamok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében.

A külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján kiemelte, Soros György nem akarja elfogadni a magyar választás eredményét. Soros Brüsszelben az Európai Bizottság alelnökével, Frans Timmermansszal tárgyal, mindketten szélsőségesen bevándorláspártiak, és a magyar kormány, a magyar migrációs politika eltökélt ellenségei is.

A magyar emberek egy történelmi jelentőségű választáson arra szavaztak, hogy olyan kormánya legyen az országnak, amely a magyar emberek biztonságát helyezi előtérbe, és nem enged annak a nemzetközi nyomásnak, amely azt próbálja elérni, hogy a magyar kormány a magyar emberek biztonsága előtt és helyett, a migránsok jogaival és a migrációs folyamatok ösztönzésével foglalkozzon – húzta alá a miniszter.

   Az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) készülő, Magyarországot elítélő jelentésével kapcsolatban kijelentette, hogy ismeri a LIBE-bizottság tagjainak érvelését, amely szerint ők a magyar embereket védik.A magyar emberek képviseletére azonban nem a LIBE-bizottság, nem Soros György, nem Frans Timmermans és nem az NGO-k jogosultak, hanem a magyar emberek által megválasztott parlament és a magyar emberek által kijelölt kormány.  

Eközben a címlapon

Feltűnően gyakran fogadják Soros Györgyöt Brüsszelben

A Juncker-bizottság 2014-es hivatalba lépése óta a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Európai Politikai Intézet 52 találkozót bonyolított le az Európai Bizottságban, amely azt jelenti, hogy havonta fogadták az intézet képviselőit, beleértve Soros Györgyöt is.

Több találkozón Magyarországról is tárgyaltak: 2017 márciusában például a magyarországi helyzetről, 2017 júniusában pedig a civilek átláthatóságáról szóló törvényről tárgyaltak.