KÜLFÖLD

Daily Mail: Kopjon le, Mr. Soros!

Az igen nép­szerű brit na­pi­lap cím­la­pon kéri arra Soros Györ­gyöt, hogy ne avat­koz­zon be töb­bet Nagy-Bri­tan­nia bel­ügye­ibe. Már így is elég kárt oko­zott....
  • Szerző: WM

Nagy-Britannia egyik vezető napilapja, a Daily Mail egész címlapos anyagban küldi el a spekuláns Soros Györgyöt melegebb éghajlatra. Mint arról a pénteki lapszámában mi is beszámoltunk:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
a frissen nyilvánosságra hozott adatok szerint Soros 400 ezer fontnyi „zsebpénzt” adott a Gina Miller vezette „A legjobb Nagy-Britanniának” (Best for Britain) nevű csoportnak, amelynek legfőbb célja a Brexit megakadályozása.

Millerék a pénzt arra fordítják a tervek szerint, hogy kicsikarjanak a Theresa May vezette kormányból egy második Brexitet érintő népszavazást. A brit Daily Mail azonban ezt határozottan ellenzi, és főoldalon kéri a milliárdost, hogy kopjon le.

A Daily Mail február 9-ei címlapja
A Daily Mail február 9-ei címlapja

A brit lap megjegyzi: Soros 1992-ben az Egyesült Királyságban hajtott végre feltűnést keltő spekulációs műveleteket. Az úgynevezett fekete szerdán (1992. szeptember 6-án) Soros több mint 10 milliárd dollár értékben shortolta az angol fontot, vagyis annak gyengülésére játszott. Még az angol jegybankot is sikerült térdre kényszerítenie, ugyanis elfogytak a Bank of England tartalékai és le kellett értékelniük a devizájukat.

A brit emberekben ez mély nyomot hagyott, és nagyon úgy tűnik, hogy nem kérnek a bevándorlókat is segítő spekuláns újabb bűvésztrükkjeiből.