HARCÉL

Soros Brüsszel­ben: meg akarja bün­tetni a ma­gyar em­be­re­ket

Soros György brüsszeli tár­gya­lá­sain a ma­gyar em­be­rek meg­bün­te­té­sét akarja el­érni, mert a ma­gya­rok nem az ő je­lölt­je­ire, hanem a be­ván­dor­lást el­uta­sító Fi­deszre sza­vaz­tak - je­len­tette ki Szij­jártó Péter Lu­xem­bourg­ban hét­főn, az uniós tag­ál­la­mok kül­ügy­mi­nisz­teri ta­nács­ko­zá­sá­nak szü­ne­té­ben.
  • Szerző: F.G.

A külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján kiemelte, Soros György nem akarja elfogadni a magyar választás eredményét. Soros Brüsszelben az Európai Bizottság alelnökével, Frans Timmermansszal tárgyal, mindketten szélsőségesen bevándorláspártiak, és a magyar kormány, a magyar migrációs politika eltökélt ellenségei is.    

A magyar emberek egy történelmi jelentőségű választáson arra szavaztak, hogy olyan kormánya legyen az országnak, amely a magyar emberek biztonságát helyezi előtérbe, és nem enged annak a nemzetközi nyomásnak, amely azt próbálja elérni, hogy a magyar kormány a magyar emberek biztonsága előtt és helyett, a migránsok jogaival és a migrációs folyamatok ösztönzésével foglalkozzon – húzta alá a miniszter.

EZT OLVASTAD MÁR?

Az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) készülő, Magyarországot elítélő jelentésével kapcsolatban kijelentette, hogy ismeri a LIBE-bizottság tagjainak érvelését, amely szerint ők a magyar embereket védik.A magyar emberek képviseletére azonban nem a LIBE-bizottság, nem Soros György, nem Frans Timmermans és nem az NGO-k jogosultak, hanem a magyar emberek által megválasztott parlament és a magyar emberek által kijelölt kormány.

A magyarok világos döntést hoztak: Magyarországot a migrációtól kell megvédeni, valamint attól a nemzetközi politikától, amely ahelyett, hogy meg akarná állítani, folyamatosan ösztönzi a migrációs folyamatokat - emelte ki.     

Szijjártó Péter a magyar választási rendszerrel kapcsolatban úgy fogalmazott: ha nálunk is olyan lenne a választási rendszer, mint Nagy-Britanniában vagy Franciaországban, akkor nem kétharmados többségünk lenne a parlamentben, hanem 85 százalékos.