BOZÓT

Soros a jó ba­rát­ját, Demszky em­be­rét küldte a Job­bikba

Vol­ner János a Fa­ce­boo­kon rán­totta le a lep­let arról, hogy hosszú ideje mennyire szo­ros az együtt­mű­kö­dés Soros György köz­vet­len mun­ka­tár­sai és a Job­bik kö­zött.
  • Szerző: Ripost

A Jobbik alelnöke egy Facebook-posztban kérte számon a párt vezetőségétől, hogy miért ápolnak hosszú ideje rendkívül szoros kapcsolatokat Soros György embereivel.  Közülük hármat is megnevezett, olyan Soros-bizalmasokat, akik ott ültek a Jobbik legutóbbi küldöttgyűlésén is, szeptember 29-én.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Közülük a leginkább megdöbbentő figura Teplán István, aki Soros György legbelsőbb köreihez tartozik. Teplán nem véletlenül volt hosszú éveken át a CEU, a Soros- kádereket képző egyetem rektorhelyettese. Ő volt ugyanis az egyik ötletadója, kitalálója magának az egyetemnek.

Erről a Soros-alapítványok magyarországi működését feldolgozó belső évkönyvek is többször, hangsúlyosan megemlékeznek. Ezekből idézett még 2004-ben a Heti Válasz, amikor a CEU megalapításáról cikkeztek.

A Jobbikot átvevő, Soros közvetlen felügyelete alá helyező Teplán dolgozott Demszky Gábor közvetlen politikai kabinetjében is! Erről egy Demszky Gábor által írt dokumentumkönyv is több alkalommal beszámol.

Eközben a címlapon

Például itt, amikor egy Magdi nevű Demszky-munkatárs idézi fel, hogy a Jobbikba küldött Teplán, például Rajk László mellett, már a kezdetektől Demszky szűk politikai kabinetjéhez tartozott.

Soros György nem véletlenül bízta a Jobbik átállításának kényes feladatát ennyire szoros bizalmasára és régi "elvtársára".

A RIPOST információi szerint Teplán konkrét utasításokkal érkezett a Jobbikba. Nekik kellett gondoskodnia arról, hogy a pártot a gárdista múlt után elfogadja a liberális értelmiség. Személyesen részt vett például Heller Ágnes meggyőzésében, hogy tegye le a voksát Vona Gábor és a nemrég még a Duna-parti cipőket meggyalázó Jobbik mellett.

Soros közvetlen utasításainak megfelelően Teplán a nemzetközi sajtóban, például a bécsi Die Presse-ben is helyezett el  a Jobbikot kimosdató cikkeket.

Teplán, akit a bécsi újság is CEU-potentátként emleget, innen kezdve mindennapos vendég lett a Jobbikban, tanácsokat adott, irányított. Nem véletlenül hívták meg a legutóbbi, szeptember 29-i küldöttgyűlésre is, ahol közvetlenül az elnökség mögött kapott helyet. Volner János maga posztolta ki az ezt bizonyító fotót. A vörös nyíllal megjelölt férfi Soros egyik legfőbb bizalmasa, közvetlenül az elnökség mögött.