RIPOSTER

Sor­ban jön­nek a 6 napos mun­ka­he­tek

Meg­le­pőd­het­nek azok az au­tó­sok, akik nem tud­tak a szom­bati mun­ka­nap­ról, ilyen­kor ugyanis fi­zetni kell a par­ko­lá­sért. Idén még két ilyen, hat­na­pos mun­ka­he­tünk lesz, de cse­rébe öt­na­pos lesz a ka­rá­csony!
  • Szerző: Ripost

Eddig szerencsésen alakultak idén az ünnepek, ugyanis nyolc hosszú hétvégénk volt és még hátravan kettő! Öröm az ürömben, hogy ma munkanap van, a múlt pénteket kell ledolgozni. Sajnos még kétszer lesz hatnapos munkahét, és ezek sorban jönnek egymás után: december 1-jén és 15-én is kell dolgozni szombaton. Jó hír viszont, hogy cserébe ötnapos lesz a karácsony: 24-e ugyanis hétfőre esik, így szombattól egészen szerdáig, december 26-ig pihenhetünk! Hasonlóan alakul a szilveszter is, ami idén hétfőre esik, így a hétvége után két napig nem kell dolgozni, január első hetén pedig csak három munkanap lesz.

Fotó: Keller Mátyás
EZT OLVASTAD MÁR?

Változnak a menetrendek: ma a tömegközlekedés is a megszokottól eltérő. A fővárosbana BKK járatai a tanítási szünetek idején érvényes pénteki menetrend szerint közlekednek. A MÁV szerelvényei szintén pénteki menetrend szerint szállítják az utasokat, míg a Volán járművei munkanap szerinti menetrend szerint járnak.

Munkanap lévén ma a parkolásért is fizetnünk kell! A parkolási társaságok ügyfélszolgálatai is pénteki munkarend szerint várják az ügyfeleket.

Fotó: Markovics Gábor
Hét hosszú hétvége lesz 2019-ben Jövőre is sok lehetőség lesz pihenni, bár nem 10-szer, mint idén, de azért 7-szer hosszú hétvége lesz. Ráadásul lesz egy hatnapos „hétvége” is, mert karácsonykor úgy jön ki a naptár: 2019-ben december 24. keddre esik, 25-26. ünnep, és 27-ét, pénteket is hozzácsapják az ünnepi időszakhoz, az sem lesz munkanap, így keddtől vasárnapig egy munkanap sem lesz. Az év során még 3 alkalommal lesz háromnapos, és szintén 3 alkalommal négynapos hosszú hétvége.