LELKIZŐ

Megrázó részletek: kitálalt az özvegy Somló Tamás utolsó napjairól

A zenész három évvel ezelőtt hunyt el, kedvese, Gyöngyvér azonban még mindig nem tudta feldolgozni a hiányát. Most szívfacsaró őszinteséggel beszélt a történtekről.
  • Szerző: ripost

Megkapó őszinteséggel beszélt Somló Tamás utolsó napjairól özvegye, Keszthelyi Gyöngyvér. Az asszony, aki az énekes negyedik gyermekének, Lilinek az édesanyja, egy percig sem hagyta magára a három évvel ezelőtt elhunyt legendát, rendíthetetlenül ápolta őt.

Végig mellette maradt, együttérzéssel, szeretetével és humorával támogatva kedvesét.

"Az utolsó egy hónapot leszámítva nem voltak fájdalmai, fellépett, koncertezett, mindig én hoztam-vittem. Ragaszkodtam hozzá, hogy ápolhassam, így rengeteget beszélgettünk, nevettünk, isteni volt a humorérzéke, az utolsó percig sem hagyta el magát. Rengetegen látogatták, én pedig a nap 24 órájában mellette voltam, segítettem enni fürdeni..." - mondta el a Story magazinnak Gyöngyvér, aki fájdalmasan őszintén beszélt az utolsó napokról is.

"Együtt aludtunk, este 11 körül álomba beszélgettük egymást, de éjjel 2-nél nem tartott tovább a nyugalmunk. Attól kezdve óránként felébredt, én meg vele virrasztottam.

Az utolsó előtti éjszakán megcsókolta a kezem. A legváratlanabb pillanatokban olyan gesztusokat produkált, amelyektől mindig elérzékenyültem.

Végig azon igyekezett, hogy ne legyen senki terhére. (...) Telihold volt, az elvisz, akkor elengedünk, újholdkor meg kérünk. Tudta, hogy meghal, de az utolsó pillanatig mindent elkövetett az életért. Átment a betegség összes fázisán: elutasítás, elfogadás, beletörődés. A betegségében is fantasztikus ember maradt" - emlékezett imádott kedveséről Gyöngyvér.