FÜLES

Meg­rázó pil­la­na­tok: Így ta­lál­ko­zik el­hunyt fér­jé­vel Somló öz­ve­gye!

Nehéz nap lesz ez a csa­lád­nak, a ba­rá­tok­nak, meg­rázó a ra­jon­gók­nak és a kol­lé­gák­nak! Szem nem marad szá­ra­zon az em­lék­kon­cer­ten!
  • Szerző: B.M.

Egy évvel ezelőtt hunyt el Somló Tamás, akinek elvesztését egy ország próbálja feldolgozni. A tragikus naptól egyre távolabb kerülünk, de a zenész szeretteiben még mindig él a fájdalom.

Fotó: Szabolcs László

Somló Tamás özvegye, Gyöngyvér boldog, ha az emberek felelevenítik az énekessel kapcsolatos, kedves történeteket, ám dalait 2016. 07. 19. óta nem tudta meghallgatni a rádióban, televízióban. Az ugyanis fájó sebeket tépne fel benne. A Sziget Fesztivál kezdőnapján Somló pályatársai szeretnék leróni tiszteletüket a művész előtt. A Modern Art Orchestra zenészeiből álló nyolctagú zenekar fogja kísérni a színpadon többek között Tóth Verát és Tóth Gabit, Dés Lászlót, Geszti Pétert, Bródy Jánost, Charlie-t, az Animal Cannibalst, az Ivan and the Parazolt, Gerendás Pétert, Frenreisz Károlyt. Fellép a Roy és Ádám, Peter Ogi, Mohamed Fatima, a Mary Popkids, valamint sok pályatárs. A Somló Cirqszt Novák Péter állítja színpadra, a műsorvezető Tilla lesz, az emlékkoncerten jelen lesz az özvegy is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A mai napig képtelen voltam meghallgatni Tomi dalait. Ez egyelőre még nagyon fájna.

Igyekszem felkészíteni magam a koncertre, egészen biztos, hogy ezek drámai pillanatok lesznek. Ugyanakkor nagyon jólesik, hogy gondozzák, ápolják, fenntartják az emlékét. Augusztus 9-én este, a Magic Mirror sátorban lépnek majd színpadra Tomi barátai, kollégái. A fellépők önzetlenül, első szóra elvállalták a felkérést, mindenki azonnal igent mondott. Ezúton is nagyon köszönöm nekik! Jólesik, hogy Tomit mindenki ennyire szerette, szereti..." - mondta lapunknak Keszthelyi Gyöngyvér.