HŰHA

Meg­hök­kentő vál­lal­ko­zásba kez­dett Somló Tamás öz­ve­gye

A ze­nész volt fe­le­sége el­in­dí­tott egy vál­lal­ko­zást, hogy mos­tan­tól abból él­hes­sen, amit a leg­job­ban sze­ret csi­nálni.
  • Szerző: Ripost
Fotó: TV2

A 68 évesen elhunyt Somló Tamás özvegye, a 43 éves Keszthelyi Gyöngyvér nagy fába vágta a fejszéjét: többtucatnyi éhes száj várja, menüt készít családi ünnepeken, méghozzá a vendéglátó saját otthonában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az asszony állítja, csaknem három évvel párja elvesztése után az elmúlt hónapokban magára talált, teljes harmóniában és boldogan éli a hétköznapjait lányával, rengeteget sportol, így a finomságok kóstolgatása az alakjának sem árt. Lefoglalja vállalkozása, amelyet egy barátnőjével indított be. Olyan munkát végez, amit szívvel-lélekkel csinált egész életében, ám mostantól ebből akar megélni.

Gyöngyvér, vagy ahogy a zenész becézte, Csuflák, nem szakács, de ezentúl nagyban főz. Különleges fogásai lassan 20 éve híresek zenészkörökben, annak idején kollégák tucatjait látta vendégül férjével. Mostantól pedig bárki megkóstolhatja konyhája remekeit, ugyanis házhoz megy főzni.

"Ügyvédi irodában dolgoztam, ahol többször volt csapatépítő rendezvény. Az egyikre készítettem sült szarvascombot sólettel, ami nagyon ízlett mindenkinek" – mesél a kezdetekről a Blikknek. Később egy kolléganője kérte meg, hogy a lánya ballagására rendezett családi összejövetelen főzzön a vendégekre. "A barátnőm, aki azóta az üzlettársam, vetette fel az ötletet: csináljunk egy vállalkozást. Ő intézi az adminisztrációt, nekem csak sütni-főzni kell a megrendelőknél."

"Minden embernek más az ízlése" – magyarázta az asszony, akinél több menüsorból is lehet választani, de a hagymalekvártól a pástétomokon át magyaros, thai, zsidó és vadételeket is készít. Sőt, vegánt is, hiszen lányuk, Lili sokáig nem evett húst.