SZTÁRDZSÚSZ

El­ké­pesztő, élet­ve­szé­lyes mód­sze­rek­kel fo­gyó­kú­ráz­nak a sztá­rok

Aki reflek­tor­fény­ben él, annak min­dig csi­nos­nak és szép­nek kell len­nie. Ez az el­vá­rás, és nem­csak a saját hi­ú­sá­guk, de a kri­ti­ku­sok miatt is. Ezért a sztá­rok min­dent meg­tesz­nek a kar­csú­sá­gért. Még akkor is, ami­kor időn­ként ext­rém és néha élet­ve­szé­lyes, amit csi­nál­nak.

Soma Mamagésa a trópusi békaméregre esküszik

A különcségéről híres művésznő egy életveszélyes tisztítókúrát vállalt be. Egy sámán segített neki ebben, aki elkészítette a speciális mérget. Le kellett feküdnie, hét helyen lyukakat égettek a testébe, majd a sebekbe belecsepegtették a trópusi békamérget…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Korábban lehetetlennek tartottam, hogy belemenjek abba, hogy lyukakat égessenek a testembe” – mondta a -nak Soma Mamagésa. "De nem bántam meg, bevált, fogytam tőle, megtisztultam az eljárásnak köszönhetően. Éppen ezért elmegyek majd még egyszer egy ilyen kezelésre.”

Cseke Katinka fogyását talpmasszázs indította el

A Jóban Rosszban színésznője már ezerféle diétát kipróbált, de a jojóeffektus őt sem kímélte. Volt néhány időszak, amikor majd húsz kilogrammot leadott, de nem tudta megtartani a súlyát. A kilók szép lassan mindig visszakúsztak rá. Katinka már nagyon elkeseredett volt, mert a súlyproblémák kislánya születésekor, vagyis 15 évvel ezelőtt kezdődtek. Tavaly nyáron már majdnem elérte a 95 kilogrammot.

„Mivel pajzsmirigybeteg vagyok, nekem különösen nehéz a fogyás" – mesélte a -nak a színésznő. "Lehet, hogy hihetetlen, de egyedül a talpmasszázs-kezelések segítettek. Az rendbe tette a hormonháztartásomat. Emellett speciális étrendkiegészítőt szedek, és odafigyelek az étkezésemre.”

Eközben a címlapon

Lady Gaga féregdiétát próbált ki

Az extrém világsztár a fogyókúrában is különcködik. Állítása szerint ez biztos módszer, mert koncerteken egy pár pohár whiskyvel a gyomrában jobban olvad róla a zsír. De miután orvosa elmondta neki, hogy ez életveszélyes, abbahagyta. Majd később átállt a féregdiétára az amúgy is vékony énekesnő. Végül életmódot váltott, azóta inkább a tudatos étkezésre és a sportra esküszik.

Demi Moore a piócáktól fogy

A színésznő egy ősi módszert választott: a piócaterápiát. Igaz, amíg századokkal ezelőtt gyógyításra használták ezeket az állatokat, neki a fogyásban segítenek.Testére ráteszik az élősködőket, amik a bőrén sebet ejtve tapadókorongjukkal kiszívják a vérét. A parazitákat eddig keringési zavarokra, magas lázra használták, de úgy tűnik, a piócák nyálában található hatóanyagok jók súlyleadásra is.

Michelle Pfeiffer a fényevésben hitt

Pályafutása kezdetén a fényevéssel próbálta szinten tartani súlyát a művésznő. Vagyis nem vett magához élelmiszert és folyadékot egyáltalán, csak a fényt, a napsütést. Rohamos egészségromlása után szerencsére rájött, hogy ez butaság volt. Így áttért a szénhidrátmentes diétára, emellett nem fogyaszt húst és tejterméket.

Reese Witherspoon bébiétel-diétát tart

A háromgyermekes anyuka csemetéi mellett rászokott a pépesített ételekre. Rájött, hogy ez gyorsítja az emésztést és az anyagcserét, így gyorsan leadta a szülések után rajtamaradt felesleget. Különleges módszerével egyébként forradalmat csinált. Több színésznő rákapott erre a módszerre, látva Reese sikeres fogyását.