FÜLES

Öz­ve­gye vissza­köl­tö­zik Som Lajos el­ha­gyott la­ká­sába

A ze­nész ha­lála után az a hír járta, hogy a nőnek el kell hagy­nia az egyéb­ként le­pusz­tult, romos in­gat­lant.

Legutóbbi ottjártunk óta semmi sem változott a lehangoló környéken. A Lujza utcára lépve az ember úgy érzi, a pokol tornácán jár. Az egyik leginkább romos épület negyedik emeletén élt Som Lajos és utolsó felesége. A zenész rácsal védett egykori otthonának ajtaján éppen úgy lengeti a szél a rákötött nejlonzacskót, ahogyan 2017 novemberében, a halála utáni napokban is. A Piramis lapítójának egykori szomszédja ma is könnyes szemmel emlékszik éveken át tartó barátságukra, melynek során nemegyszer mentette meg a zenész életét.

Fotó: Keller Mátyás
EZT OLVASTAD MÁR?

"Semmi sincs már ugyanúgy, mint amikor Lajos még élt. A legjobb barátom volt”

- legyint szomorúan az ajtórács felé a szemben lakó férfi.

Fotó: Markovics Gábor

"A felesége elvitt innen mindent, persze nem volt abban a lakásban már semmi, csak lom és szemét. Néhanap jön és kiszellőztet, de nem szeret itt időzni. Ezt, mondjuk, meg is értem, mert nekem még ránézni is fájdalmas. Nagyon hiányzik a Lajos!

Legutóbb, mikor az asszonyka itt járt, mondta, hogy hamarosan visszaköltözik, hiszen ő is be volt jelentve az önkormányzati lakásba, és továbbra is bérlő maradhat.

Ennyi maradt neki Lajos után…”

- meséli a  szomszéd, aki a napilap szerdai számában egy drámai történetet is elmesélt a Piramis legendás alapítójával kapcsolatban.

Eközben a címlapon