KIAJOBB

Ret­teg­het a Bar­ce­lona, vissza­tér a város BL-hőse

A Man­ches­ter Uni­ted kedd este a Bar­ce­lona ott­ho­nába lép a fel a Baj­no­kok Li­gája ne­gyed­dön­tő­jé­nek vissza­vá­gó­ján.
  • Szerző: mv

Ole Gunnar Solskjaer kedden visszatér karrierje legnagyobb sikerének színhelyére. A Manchester United norvég trénere 1999 májusában, még játékosként győztes gólt szerzett a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-döntőben a Camp Nouban, ám azóta nem járt a barcelonai stadionban.

Solskjaer visszatér Barcelonába
Solskjaer visszatér Barcelonába
EZT OLVASTAD MÁR?

Ma este viszont az angol csapattal visszatér, miután a BL-negyeddöntő visszavágóján a Barcával játszanak. Az első meccsen a katalánok 1-0-ra nyertek Manchesterben, vagyis Solskjaerék hátrányból indulnak.

„Ha továbbjutunk, az nagyobb tett lenne, mint a párizsi sikerünk” – utalt Solskjaer csapata márciusi diadalára, amikor a hazai, vesztes meccs után a PSG otthonában nyertek. „Nehéz dolgunk lesz, de egyszer már sikerült a fordítás. Annak tudatában lépünk pályára, hogy gólt tudunk szerezni. A párizsi továbbjutásunkra építhetünk, reményt ad nekünk."

A nap másik meccsén a Juventus az Ajaxot fogadja. Az első mérkőzés 1-1-re zárult Amszterdamban, vagyis a torinói klub lépéselőnyben várja a hazai visszavágót. Cristiano Ronaldo jó eséllyel visszatér a Juve kezdőcsapatába, miután a hétvégén pihentette az edzője.

A Barcelona-Manchester United, és a Juventus-Ajax meccset is kedden 21 órakor játsszák.