HŰHA

Sokkot kapott fiával, újabb részletek Sváby András balesetéről

A mûsorvezető autójába kedden hajtott bele egy ismeretlen, akit azóta is keres a rendőrség.
  • Szerző: Ripost

Megadta a rendszámot és az autó típusát is a hatóságoknak, mégsem találják a rendőrök azt a sofőrt, aki kedd reggel életveszélybe sodorta az 51 éves Sváby Andrást és kisfiát, a 2 éves Milánt.

Az ATV műsorvezetője épp a bölcsőde előtt, a hátsó ülésen lévő gyerekülésből csatolta ki a kisfiát, amikor egy sötét színű autó nekiment a félig nyitott ajtónak. Alig pár centin múlt a tragédia, ám a hatalmas csattanás ellenére az autós nem állt meg, hanem teljes gázzal elhajtott. 

Ugyan a Heti Napló Sváby Andrással című riportműsor vezetője sok mindenre emlékezett, ami segíthet felkutatni a tettest, egyelőre nem kapott értesítést arról, hogy meglenne a cserbenhagyó.

„Bennem is felmerült a kérdés, hogy miért nem találják azt az embert. Az már ott, a helyszínen kiderült, hogy nem volt forgalomba helyezve az autó, amivel belénk jött, valószínű ezért nem állt meg és döntött úgy, hogy inkább elhajt. Persze, ez sem kifogás, amikor valaki ilyet tesz, tényleg gusztustalan dolognak tartom, hogy nem vállalja a felelősséget" – jelentette ki a Blikknek Sváby András. 

A műsorvezető nem csak az autó rendszámának és színének megadásával szeretne segíteni a rendőröknek abban, hogy meglegyen a felelőtlen sofőr.

„A baleset délutánján feltettem a közösségi oldalamra azokat az adatokat, amiket tudok, hátha valakinek van valamilyen információja, és segíteni tud nekem megtalálni ezt az embert. Nem szeretném annyiban hagyni az ügyet, mert ez elvi kérdés, hiszen a gyerekem is megsérülhetett volna!" – árulta el Sváby, akinek kedd este óta tucatnyian írtak, hogy az Ügyfélkapuhoz kapcsolódó nyilvános adatbázisban megtalálták az autót.

„Kiderült, hogy június 4-e óta kivonták a forgalomból, de ezt már tudtam, hiszen a közlekedésrendészeti osztály kiérkező kollégái szinte azonnal megnézték a rendszerben a kocsit" – emlékezett vissza a műsorvezető, aki bevallotta, nem biztos, hogy felismerné a sofőrt, de arra határozottan emlékszik, hogy az autót egy férfi vezette.

Sváby András és Milán ugyan fizikai sérüléseket nem szenvedtek, ám a kisfiú és a kocsiban tartózkodó Karcsika, a műsorvezető kutyája is kisebb sokkot kapott. Nem beszélve arról, hogy a tévés kocsijában is jelentős a kár.

„Most adtam le a szervizbe az autót, a jövő hét elejére ígértek egy kalkulációt, de gyanítom, nem lesz olcsó mulatság a javítás” – mondta.