LELKIZŐ

Sok­kot ka­pott Bor­bély Ale­xandra, azon­nal kór­házba vit­ték a szí­nész­nőt

A ber­lini díj­át­adó­ról az or­vo­sok­hoz ve­ze­tett az útja. A sok ide­ges­ke­dést ad­digra már nem bírta a szer­ve­zete.
  • Szerző: Ripost

Először fel sem fogta Borbély Alexandra, hogy a kontinens legjobb színésznőjének választotta a Berlini Filmakadémia, de amikor a díjátadón végre megértette, mekkora megtiszteltetés érte, annyira kiborult, hogy a gáláról a kórházba vezetett az útja.

"Nekem akkor esett le, hogy mi ez a díj, amikor sokkot kaptam ott fönn a színpadon, Berlinben. Utána rosszul lettem, és kórházba mentem, mert annyira megviselt, hogy megkaptam. Kiderült, hogy kikészítettem a gyomromat az idegeskedéssel" – mesélte a színésznő a Si­keres nők cí­mű talkshow-ban.

A komoly tüneteket okozó, heves reakcióban bizonyosan szerepet játszott, hogy Alexandra érzékeny mű­vészként viharosabban éli meg az érzelmeket, így a stresszt is - írja a Bors. Ahogy szerelmével, Nagy Ervin színésszel is szenvedélyes a kapcsolata. Amikor értesült a díjról, éppen indulatosan veszekedtek.

"Amíg fel nem hívtak a producerek, hogy jelöltek az Európai Filmdíjra, addig nem is tudtam, hogy ez létezik. Éppen veszekedtem a párommal a konyhában, amikor felhívtak, hogy van ez a nominálás, és Juliette Binoche, meg Isabelle Huppert is a jelöltek között van. A telefon előtt sírtam, és csak annyit mondtam: jó, oké, nagyon örülök. És letettem."