BIZARR

Sokkot kapott az orvos, amikor meglátta, mi van páciense hasában

A férfi esetével több tudományos folyóirat is foglalkozott. A szakembereket is meglepte a precedens értékû eset.
címkék:

Egy amerikai orvostudományi szakfolyóirat, az American Journal of Medical Case Reports számolt be egy koreai férfi bizarr esetéről, akinek a gyomrából több mint 2 kilogramm össztömegű kavicsot, fémkupakot és pénzérmét távolítottak el az orvosok - írja a DialyMail.

A neve elhallgatását kérő 54 éves beteg férfi hasfájással fordult háziorvosához. A szakember már külsőleg kiszúrta, hogy a páciensének indokolatlanul dagad a hasa. A gyomrában található testidegen tárgyakat pedig már külsőleg ki tudta tapogatni. A hírek szerint a férfi ezen a ponton elárulta orvosának, hogy gyakran nyel le köveket és pénzérméket, ha depressziós. Elviekben az emésztésre alkalmatlan tárgyak fogyasztása megnyugtatja, ha a betegségére felírt antidepresszánsok nem bizonyulnak elég hatékonynak.

A testidegen tárgyakat először gasztrokópikus eljárással próbálták eltávolítani a koreai férfi nyelőcsövén keresztül. Viszont a beteg gyomrában több száz oda nem illő tárgyat találtak, ezért a szakértőknek végül műtéti úton kellett megoldaniuk a problémát.

"A műtét elkerülhetetlen volt, egyesével képtelenség lett volna kiszedni a nyelőcsövén keresztül azt a sok mindent. Szokatlan eset volt, mivel általában csak kisgyerekek nyelnek le emberi fogyasztásra alkalmatlan tárgyakat, igaz, ők sem ekkora tételben"

- fogalmazott Dr Choi, a műtétet végző orvos, aki 9 nap után engedte haza páciensét.

címkék: