RIPOSTER

Sokkoló, megszólalt az áramütésbe belehalt nyíregyházi kisfiú édesapja

Az egyéves gyermeket a héten otthonában rázta meg az áram, édesapja pedig magát hibáztatja a történtek miatt.
  • Szerző: Ripost

Tanúja volt gyermeke haláltusájának kedden az egyéves Kristóf édesapja, a kicsit az áram rázta halálra. A még mindig a történtek hatása alatt álló férfi elmondása szerint fia éppen a családi ház szobájában játszott, amikor valahogyan megfogott egy villanyvezetéket.

"Meghűlt bennem a vér, amikor beléptem és megláttam, hogy egy kábelt szorít a kezében" – idézte fel a Blikknek a családfő. "Sajnos nagyon rossz állapotban volt már az a darab vezeték: próbáltam elvenni tőle. Amikor odaléptem, láttam, ahogy az áram átjárja a kis testét. Borzalmas volt! Kitéptem a kezéből a kábelt és azonnal az anyjához rohantam a kis fiunkkal. Rögtön hívtuk a mentőket, miközben néztem a fiamat és imádkoztam, hogy ne legyen semmi baja" – tördelte a kezét a megrendült családfő.

A helyszínre villámgyorsan megérkezett több mentőegység és egy helikopter. A segítők 75 percen keresztül küzdöttek a baba életéért, de sajnos hiába: Kristóf meggyötört szervezete feladta a harcot.

Édesanyja, aki éppen várandós, kisfia elvesztése óta sokkos állapotban van. "A kilencedik hónapban van szegénykém, nagyon aggódom érte! Megszakad a szívem, ha arra gondolok, születendő kisbabánk már soha nem ismerheti meg a testvérét, a mi Kristófkánkat!" – zokogott az apa.

A férfi magát hibáztatja a szörnyű tragédiáért: "Istenfélő ember vagyok, újra és újra ugyanazokat a kérdéseket teszem fel. Hiába: nem tudom, mit tettem az életben, hogy ilyen pokoli fájdalommal büntessen engem. Ha egyszer megtalálom magamban a hibát, amiért ezt megérdemeltem, talán ismét fogok benne hinni" – mondta elcsukló hangon a férfi, aki hozzátette: ahhoz sincs erejük, hogy Kristóf halotti bizonyítványát átvegyék, mert az azt jelentené, hogy valóban megtörtént a borzalom.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

És ezeket olvastad már?