KÜLFÖLD

Sok­koló a ma­gyar bo­szor­kány ke­gyet­len­sége: ret­teg­nek a he­lyiek

Gyil­kos­ság és gyúj­to­ga­tás vád­já­val ke­rült a kla­gen­furti bör­tönbe a helyi lapok által bo­szor­kány­tri­ó­nak ne­ve­zett női banda.
  • Szerző: Ripost

A Villachnál ténykedő miniszekta magyar tagját november 24-én tartóztatták le, miután újabb ingatlant lobbantott lángra.

H. Barbara elismerte, gyilkosságot is elkövetett a főboszorka, Margit T. parancsára. Áldozata, Gertraud P. törölni akarta végrendeletéből „fogadott lányát”, Margit T.-t, aki a magyar nőt bízta meg, hogy álljon bosszút ezért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vallomása szerint Barbara azért engedelmeskedett „parancsolójának”, mert azzal fenyegette, hogy rontást hoz a magyar nő 7 éves gyermekére. Állítólag a kicsi be is lázasodott – a gyermeket jelenleg gyámság alá helyezték.

Illusztráció
Illusztráció

A nagymamája azon fáradozik Magyarországról, hogy hazajuttassa a kicsit.

A helyieken közben – érthető módon – félelem lett úrrá.

"Olyan ez az egész, mint egy rossz álom. A nejem ismerte a hölgyet, akit ez a magyar boszorka megölt" - szörnyülködött egy idős úr. "Még mindenki sokkos állapotban van. Én 43 éve vagyok itt rendőr, de ilyen borzalmat még nem tapasztaltam"vázolta Hermann Kogler sattendorfi rendőrfőnök, aki megmutatta Barbara korábbi lakhelyét is a Blikknek.

"Egy éve jött ide, az emeleti szobában élt. A 92 éves tulajdonos 24 órás ápolását vállalta, de egyre több pénzt próbált belőle kicsikarni, s aláíratott vele egy végrendeletet, amelyben ő lett volna az ingatlan örököse" – árulta el a rendőr.

Amikor az úr Svájcban élő fia erről értesült, felmondta a szerződést, a végrendeletet visszamódosította. Júniusban hunyt el az idős férfi, utána gyulladt ki a ház. Gyújtogatás történt, az elkövető minden szobában tüzet rakott – mondta a rendőrfőnök, hangsúlyozva: H. Barbara a gyújtogatás első számú gyanúsítottja.

Másolata volt a kulcsról, azzal mehetett be a házba. Így kiégett állapotban is legalább félmilliárd forintnyi összeget érhet az Ossiacher-tóra néző, háromszintes ház. Óriásit kaszált volna az egykori pincérnő, vélhetően ennek elvesztése miatt forralt bosszút.