NÍNÓ

Meg­döb­bentő mód­szer­rel ölt a ma­gyar ház­ve­ze­tőnő Auszt­ri­á­ban

Ál­do­zata ha­lála előtt már sej­tette, hogy vé­gezni akar­nak vele. H. Bar­bara ál­lí­tása sze­rint hip­nó­zis alatt gyil­kolt.
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

Gyöngyvirágból kotyvasztott főzelékkel mérgezte meg 95 éves áldozatát az ausztriai boszorkánytrió magyar tagja. H. Barbara állítása szerint hipnózis alatt gyilkolt.Pár héttel a halála előtt fordult a rendőrséghez az a nyugdíjas karintiai férfi, aki attól tartott, hogy magyar házvezetőnője meg akarja ölni. A 95 éves férfi nem tévedett.

A rendőrségi jegyzőkönyvben így fogalmazott: H. Barbara „valamit a számba spriccelt vagy tett”. A férfi végül kórházban halt meg, 2018 májusában, de most az is kiderült, hogyan került oda: a magyar nő agyafúrt főzettel mérgezte meg.

EZT OLVASTAD MÁR?

A Bors azt írja, H. Barbarát és két társát azzal vádolják, hogy megfojtottak és felgyújtottak egy 72 éves asszonyt a pénzéért. Több idős embert behálóztak a vagyonáért, majd kisemmizték őket Ausztriában.

A Kleine Zeitung legfrissebb információi szerint a 95 esztendős férfival gyöngyvirágból kotyvasztott pépes főzelék végzett. A látszólag ártalmatlan növény ugyanis nagyobb mennyiségben halálos méreg, lassú kínhalál vár a fogyasztójára, erős hasi fájdalmakkal. Bár az idős férfi halálát eddig még nem tudták a trióra bizonyítani, H. Barbara a rácsok mögött megtörve vallotta be a szörnyű gyilkosságot.

A nő azt állítja,a szektavezér Margit T. parancsára ölt. A férfi korábban Margitra íratta a va­gyonát, ám halála előtt két héttel meggondolta magát és mindent a fiának adott.

"A főkolompos Margit egyfajta transzba ejtette védencemet, aki eb­ben az állapotában gyilkolta meg a 72 éves nőt is. Védencemnek csekély anyagi előnye származott a gyilkosságokból, nem úgy, mint Margit T-nek, aki milliókat kaszált" – nyilatkozta a magyar nő ügyvédje, Wolfgang Bla­schitz. Margit védője mindezt tagadja.

Eközben a címlapon

A hatóságok sokáig természetesnek minősítették a nyugdíjas halálát, de a magyar nő vallomása miatt új helyzet állt elő. Nem lesz könnyű dolguk, ugyanis a férfit már elhamvasztották, így most Barbarát elmeszakértő vizsgálja, hogy a vallomása hiteles-e. H. Barbaráról annyi tudható, hogy elvált a férjétől, és van egy hatéves gyermeke – a szektavezér sokáig vele zsarolta. Korábban pincér volt Ausztriában, majd a nyugdíjas férfihoz szegődött házvezetőnek.