MANIMÉKER

Soha töb­bet ne dobd ki a tej­fö­lös­do­bozt! Így hasz­náld újra!

Nap, mint nap hasz­ná­lod, mert egész­sé­ges és finom is a tej­föl. Vi­szont, ha el­fo­gyott, a mű­anya­got biz­tos, hogy a ku­ká­ban lan­dol. Leg­alábbis mos­ta­náig.

Tejfölt és joghurtot mindenki használ, így hetente rengeteg üres doboz gyűlik fel otthon vagy megy a szemétbe. Pedig az eddig feleslegesnek gondolt, kiürült tejfölös poharakból iscsodás dolgokat varázsolhatsz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Mutatunk néhány remek ötletet:
(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

A lakásod dísze lehet

A közelgő hideg idő miatt, az ember próbál minél több nyarat megőrizni a lakásában. Ennek legegyszerűbb módja, ha növényekkel veszed körül magadat.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Nem kell plafonig érő pálmákkal kezdened, sokszor egy kis zöld is remekül mutat. Egy kiürült joghurtos vagy tejfölös pohár tökéletes lehet a pozsgás növényeidnek például. Nincs más dolgod, mint földet tenni az üres pohárkákba és beleültetni a virágokat.

Ha igazi szobadíszt szeretnél, akkor az ültetés előtt az üres dobozokat körberagasztod hánccsal vagy egyszerű csomagoló szalaggal.

Csíráztatásra fel

Még most sem késő elkészítened a konyhakertedet. Hiába van vége a nyárnak, a lakásodat tovább díszíthetik a fűszernövények. A kedvenc magjaidat tedd a földdel megtöltött üres joghurtos dobozba. Majd tedd ki őket a konyhaablakba.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Készülj már most az ünnepekre

Ha időben elkezdesz készülődni az ünnepre nem fogsz kapkodni év végén. Így mindenre jut idő, ráadásul ez egy jó délutáni program lehet az egész családnak az esős napokon. Az üres dobozokból tökéletes díszt készíthetsz. Csak lyukazd ki a doboz alját és húzz át rajta cérnát, melynek végére tegyél csengőt vagy gyöngyöt.Ízlés szerint fesd vagy díszítsd a poharat, és máris kész a tökéletes harang, amit akár az ajtóra is kitehetsz.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Még egy harapás a nyárból

Ha még nem akarod temetni a nyarat és szeretnél még ebben az évben igazán jó fagyit enni, akkor ne a boltba menj. Csak az üres joghurtos dobozt töltsd meg a kedvenc italoddal vagy joghurttal, mézzel összeturmixot gyümölccsel és tedd a fagyasztóba.

Eközben a címlapon
(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Ha 15-20 perc múlva kiveszed, akkor pont annyira lesz kemény, hogymég könnyedén bele tudsz szúrni egy fa vagy műanyag pálcikát.Ezután még pár óra és kész az idei nyár legfinomabb, saját készítésű fagyija.

Játszunk, de hogyan?

Ha gyerek is van a családban sokszor kerülhetsz kényes helyzetbe egy esős délutánon, hogy mit is játszatok. Erre is tökéletes a tejfölös doboz.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Csodás manóvárost építhettek percek alatt. Nem kell hozzá más, csak ragasztó és egy kis színes papír.