FITTFAZÉK

Soha többé szénhidrát: Szalonnás karfiolfalatka a diéták új slágere

Felejtsd el a hizlaló krumplit, szuperül helyettesítő karfiollal! Ez a szalonnával felturbózott roppanós nasi pedig egyenesen imádni való, ráadásul segít a karcsúsodásban! Készíts belőle jó sokat, mert pillanatok alatt el fog fogyni, olyan finom!
  • Szerző: Ripost

A fitt szakácsok szerint a karfiol az új krumpli: sokoldalú, ízletes, ám sokkal kevesebb benne a hizlaló szénhidrát, mint a burgonyában. Ha ezt az ízekben gazdag, sok fehérjét tartalmazó finomságot választod ebédre vagy vacsorára, nem hízol, viszont egy pillanatig sem érzed úgy, hogy bármiről is le kell mondanod az alakod érdekében.

Szalonnás-sajtos karfiolfalatok

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol, rózsáira szedve
  • 1 csésze reszelt sajt
  • 5 szelet bacon szalonna kisütve és darabokra morzsolva
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • frissen őrölt fekete bors
  • kevés étolaj vagy olajspray a serpenyőhöz

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

2. Sós vízben főzd kb. 5 perc alatt félpuhára a karfiolrózsákat, majd csepegtesd le őket.

3. Rendezd el a karfiolrózsákat egy kiolajozott tepsin, csepegtesd rá az olívaolajat, ízesítsd sóval, borssal és fokhagymaporral, majd krumplinyomóval vagy egy pohár aljával kissé nyomd össze őket.

4. Mindegyik kissé összenyomott rózsára szórj reszelt sajtot és szalonnát, majd süsd kb. 15 percig, hogy a sajt elolvadjon. Metélőhagymával megszórva tálald.