FITTFAZÉK

Soha többé szén­hid­rát: Sza­lon­nás karfi­ol­fa­latka a di­é­ták új slá­gere

Fe­lejtsd el a hiz­laló krump­lit, szu­pe­rül he­lyet­te­sítő karfi­ol­lal! Ez a sza­lon­ná­val fel­tur­bó­zott rop­pa­nós nasi pedig egye­ne­sen imádni való, rá­adá­sul segít a kar­csú­so­dás­ban! Ké­szíts be­lőle jó sokat, mert pil­la­na­tok alatt el fog fogyni, olyan finom!

A fitt szakácsok szerint a karfiol az új krumpli: sokoldalú, ízletes, ám sokkal kevesebb benne a hizlaló szénhidrát, mint a burgonyában. Ha ezt az ízekben gazdag, sok fehérjét tartalmazó finomságot választod ebédre vagy vacsorára, nem hízol, viszont egy pillanatig sem érzed úgy, hogy bármiről is le kell mondanod az alakod érdekében.

Szalonnás-sajtos karfiolfalatok

Fotó: Pinterest

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 1 nagy fej karfiol, rózsáira szedve
  • 1 csésze reszelt sajt
  • 5 szelet bacon szalonna kisütve és darabokra morzsolva
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • frissen őrölt fekete bors
  • kevés étolaj vagy olajspray a serpenyőhöz

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

2. Sós vízben főzd kb. 5 perc alatt félpuhára a karfiolrózsákat, majd csepegtesd le őket.

3. Rendezd el a karfiolrózsákat egy kiolajozott tepsin, csepegtesd rá az olívaolajat, ízesítsd sóval, borssal és fokhagymaporral, majd krumplinyomóval vagy egy pohár aljával kissé nyomd össze őket.

Eközben a címlapon

4. Mindegyik kissé összenyomott rózsára szórj reszelt sajtot és szalonnát, majd süsd kb. 15 percig, hogy a sajt elolvadjon. Metélőhagymával megszórva tálald.