OTTHONKA

Soha többé nem törik össze a tojás: Ezt nézd, ilyet még nem lát­tál!

Esz­mé­le­ten tem­pó­ban po­tyog­tat­ják a ma­gyar tyú­kok a to­já­so­kat! Hiába, no, ha egy­szer be­in­dul a biz­nisz... Ezzel a na­gyon ügyes kel­lék­kel pedig gye­rek­já­ték biz­ton­ság­ban össze­kap­kodni a drága to­já­so­kat.

Télen betegre aggódtuk magunkat, hogy drága a tojás, és hiánycikk, mert hidegben nem tojnak a tyúkok. Szerencsére ennek vége, a magyar tyúkok tudják, mi a feladatuk tavasszal, így most valami hihetetlen lendülettel tojnak.Hirtelen annyi a tojás, hogy kész kihívás összeszedni nap mint nap, úgy, hogy egy se törjön össze.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sokan kosarat használnak e célból, de még ha szalmával van is bélelve, akkor sem lehet biztos az ember, hogy nem törik el vagy reped meg a tojás. Igazi logisztikai feladat, hogy hová tegyük ilyenkor a tojásokat, egy apró mozdulat elég és máris szétloccsannak...

Egy angol háziasszony megunta a napi tojásveszteséget, és megalkotta a tökéletes tojásszedő kötényt. Horgolással dolgozott, hiszen így a tojások egy puha bölcsőben várhatják, hogy megteljen az összes rekesz. Addig pedig teljes biztonságban vannak, kizárt, hogy bármelyik eltörjön. 

Ezt a csoda kötényt könnyen elkészíthetitek, akár horgolva, akár egy strapabíró, de puha anyag felhasználásával.

Törésbiztos tojásszedő kötény

(A képen brit hosszmértékben, inchben mutatja a méreteket a szalag. 2,5-el kell megszorozni, akkor kapjuk meg a pontos méreteket centiméterben.
(A képen brit hosszmértékben, inchben mutatja a méreteket a szalag. 2,5-el kell megszorozni, akkor kapjuk meg a pontos méreteket centiméterben.

1. Készíts egy kb 60 X 30 cm-es alapot a köténynek, erre kell majd rávarrni a tojásokat körbeölelő rekeszeket, 2 vagy 3 sorban.

2. Ezeket a bizonyos rekeszeket enyhén ívelt sávokból célszerű kialakítani, így ügyesen be lehet majd csúsztatni a tojásokat a fölfelé táguló zsebecskék száján. Nagy előny, ha mindezt horgolt pamutból készíted, mert így igazán biztonságban lehetnek a tojások gyűjtés közben.

Eközben a címlapon

Körülbelül 7 cm széles sávokat kell horgolni. A körív külső széle kb. 70-80 cm. 8-10 darab zseb kialakítására lehet elég az anyag.

3. Sorban varrd fel a zsebeket, az alsókkal kezdve.

Ügyelj rá, hogy legyen hely a tojásoknak.

4. Készíts kötőt a kötényhez és irány a baromfi udvar.

Mindenképp legyen elég hosszú, hogy kényelmesen meg tudd kötni!

Forrás: http://hearthookhome.com

A húsvét közeledtével gyerekeknek is szuper a tojásgyűjtéshez!