FAZÉK

Soha ne dobd ki az új­hagyma végét, esz­mé­let­len, mi lesz be­lőle

Ha nem dobod el a gyö­­ke­­res vé­ge­ket, ez­u­tán min­­dig lesz ott­­hon friss hagy­­mád a ta­­va­­szi szend­­vi­­csek­­hez és sa­­lá­­ták­­hoz. Vi­ta­min­bomba!

Az újhagyma az egyik legjobb tavaszi zöldség, nemcsak finom, hanem kitűnő immunerősítő is. A legtöbb saláta és szendvics ízletesebb vele, így jó, ha mindig van otthon belőle egy csokorral.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy idén elég lesz csak egyszer megvenned az újhagymát, és utána sosem fogysz majd ki belőle?

Többféle megoldás létezik, hogy mindig frissen kerüljön az asztalodra ez az egészséges zöldség.

1. Tedd vízbe!

Fotó: 123RF

Nem varázslat, csupán egyszerű dolog, hogy az újhagyma végét ne a szokott magasságban, közvetlenül a gyökereknél, hanem kicsit följebb vágd le. Ezt a néhány centis gyökeres részt állítsd egy vízzel feltöltött üvegbe. Be fog indulni a fejlődés! Fontos, hogy az újraéledő növénynek több napra van szüksége!

2. Ültesd el!

A legprofibb megoldás, ha a hagymavégeket virágcserépben vagy a kertben ülteted el.

Az üde zöld hajtások titka a megfelelő locsolás és a napfény. Ha ezeket biztosítod, nem lesz más dolgod, mint mindennap vágni egy keveset a hajtásokból, vagy kihúzni egy hagymát a földből.

Eközben a címlapon