KÜLFÖLD

Két és fél évvel meg­úszta a skal­po­lós gyil­kos

Egy né­met­or­szági me­ne­kült­szál­lón le­szúr­tak, majd meg­skal­pol­tak egy erit­reai mig­ránst ta­valy no­vem­ber­ben. Az el­kö­ve­tőt előbb gyil­kos­ság­gal gya­nú­sí­tot­ták, ké­sőbb azon­ban már sú­lyos testi sér­tés állt a vád­irat­ban. Az szu­dáni el­kö­vető ügyé­ben sokak sze­rint túl enyhe íté­let szü­le­tett.
  • Szerző: wm

Két és fél évre ítélték a németországi Oldenburgban azt a szudáni származású bevándorlót, aki előbb mellkason szúrta a helyi menekültszállón élő társát, majd meg is skalpolta. A bíróság azzal indokolta az enyhe ítéletet, hogy a nyomozás szerint az eritreai áldozat támadt előbb, a szudáni migráns csupán önvédelemből cselekedett. Ez volt az oka annak is, hogy az eredetileg gyilkossággal gyanúsított szudáni férfit később csupán súlyos testi sértés miatt ítélték el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A két férfi között már korábban is több alkalommal volt feszültség, állítólag az eritreai migráns lopta a szudáni férfi pénzét. Tavaly novemberben aztán annyira elfajult a kettejük közötti konfliktus, hogy az eritreai egy nehéz tárggyal fejbe vágta vitapartnerét, és további ütés is várható volt, a szudáni kést rántott, és mellkason szúrta ellenfelét.  Az áldozat ekkor eszméletét vesztette, aszudáni férfi pedig bosszúból megskalpolta ellenfelét, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette.

A bíróságon elhangzottak szerint a szudáni bevándorló egy éve menekültként él Németországban, rendszeresen látogatott nyelvtanfolyamokat, és az integrációval sem voltak problémái.