INSIDER

Sírva nyilatkozott, most is fél a csaknem meglincselt encsi sofőr

Nem csitulnak a kedélyek Encsen, ahol - mint arról a Ripost is beszámolt - csaknem megismétlődött a 2006-os olaszliszkai tragédia. Egy nő a hétvégén elütött egy kisgyereket, és amikor kiszállt a kocsiból, hogy segítsen, a kislány családja nekiesett, csaknem meglincselte. A kislány nagymamája a saját testével próbálta őt védeni. Lapunknak ő és a gázoló is nyilatkozott.
  • Szerző: Ripost

Kettészakadt a borsodi Encs. A helyiek nagyobb része a gázoló, a helyi boltban dolgozó J. Éva mellé áll, de mások a lincselőket féltik. Éva a baleset óta sírva kel, és félelemben hajtja álomra a fejét.

Mit csináltál? Megöllek, kutya!

"Ezt üvöltötte nekem a kislány édesapja, Dávid, amikor meglátta, mi történt" – vágott a történet közepébe J. Éva.

"Éjszakánként arra riadok, hogy rohan felém a dühös apa, meg akar gyilkolni… Teljesen kikészültem. Annyira emlékszem csak, hogy a Fő úton hajtottam, amikor megláttam az úton egy teherautót. Mögüle bukkant elő a kislány, másfél méterre az orrom előtt szaladt ki, már nem tudtam megállni" – sírta el magát az asszony.

Senki sem volt vele, aki visszarántotta volna.

"Próbáltam elkerülni őt, de ez nem sikerült, lesodródtam az útról. Kipattantam az autóból, segíteni szerettem volna a kislánynak, közben láttam, hogy iszonyú sokan rohannak az autóm felé kiabálva."

Üvöltöttem nekik: Hívjatok mentőt, ne ordítsatok, hívjatok mentőt!

"A gyerek apja ittas volt. Nekem esett, többször megütött, kiverték a fogam és eltörték a szemüvegem. Borzasztóan féltem. Mindig is az volt a rémálmom, hogy elütök egy gyermeket, sosem tudom majd feldolgozni, ami történt! Nekem is van hasonló korú unokám… nem akartam őt bántani!"


A %Ripost% információi szerint Hanna édesapja azért keresi Évát, hogy bocsánatot kérjen a viselkedéséért, de az asszony nincs rá felkészülve, hogy beszéljenek.

"Sokan próbálnak megvédeni, de vannak, akik hibáztatnak. Hanna édesapja az ismerőseimen keresztül zaklat. Mielőbb szeretnék elköltözni, külföldre megyek. Úgy érzem, ha maradok, az az életembe kerülhet" - mondta Éva.


Lapunk úgy értesült, hogy a lincselést a kislány nagymamája, P. Szilvia akadályozta meg. Tudni szeretnéd, hogy az asszony milyen sokkoló részletekről számolt be lapunknak? Akkor keresd a pénteki %% napilapot az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?