INSIDER

Sírva nyi­lat­ko­zott, most is fél a csak­nem meg­lin­cselt encsi sofőr

Nem csi­tul­nak a ke­dé­lyek En­csen, ahol - mint arról a Ri­post is be­szá­molt - csak­nem meg­is­mét­lő­dött a 2006-os olasz­lisz­kai tra­gé­dia. Egy nő a hét­vé­gén el­ütött egy kis­gye­re­ket, és ami­kor ki­szállt a ko­csi­ból, hogy se­gít­sen, a kis­lány csa­ládja ne­ki­esett, csak­nem meg­lin­cselte. A kis­lány nagy­ma­mája a saját tes­té­vel pró­bálta őt vé­deni. La­punk­nak ő és a gá­zoló is nyi­lat­ko­zott.

Kettészakadt a borsodi Encs. A helyiek nagyobb része a gázoló, a helyi boltban dolgozó J. Éva mellé áll, de mások a lincselőket féltik. Éva a baleset óta sírva kel, és félelemben hajtja álomra a fejét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Mit csináltál? Megöllek, kutya!

"Ezt üvöltötte nekem a kislány édesapja, Dávid, amikor meglátta, mi történt" – vágott a történet közepébe J. Éva.

"Éjszakánként arra riadok, hogy rohan felém a dühös apa, meg akar gyilkolni… Teljesen kikészültem. Annyira emlékszem csak, hogy a Fő úton hajtottam, amikor megláttam az úton egy teherautót. Mögüle bukkant elő a kislány, másfél méterre az orrom előtt szaladt ki, már nem tudtam megállni" – sírta el magát az asszony.

Senki sem volt vele, aki visszarántotta volna.

"Próbáltam elkerülni őt, de ez nem sikerült, lesodródtam az útról. Kipattantam az autóból, segíteni szerettem volna a kislánynak, közben láttam, hogy iszonyú sokan rohannak az autóm felé kiabálva."

Üvöltöttem nekik: Hívjatok mentőt, ne ordítsatok, hívjatok mentőt!

"A gyerek apja ittas volt. Nekem esett, többször megütött, kiverték a fogam és eltörték a szemüvegem.Borzasztóan féltem. Mindig is az volt a rémálmom, hogy elütök egy gyermeket, sosem tudom majd feldolgozni, ami történt! Nekem is van hasonló korú unokám… nem akartam őt bántani!"

A információi szerint Hanna édesapja azért keresi Évát, hogy bocsánatot kérjen a viselkedéséért, de az asszony nincs rá felkészülve, hogy beszéljenek.

Eközben a címlapon

"Sokan próbálnak megvédeni, de vannak, akik hibáztatnak. Hanna édesapja az ismerőseimen keresztül zaklat. Mielőbb szeretnék elköltözni, külföldre megyek. Úgy érzem, ha maradok, az az életembe kerülhet" - mondta Éva.

Lapunk úgy értesült, hogy a lincselést a kislány nagymamája, P. Szilvia akadályozta meg. Tudni szeretnéd, hogy az asszony milyen sokkoló részletekről számolt be lapunknak? Akkor keresd a pénteki napilapot az újságárusoknál!