FÜLES

Sí­ró­gör­csöt kap a mig­rán­sok­tól Tö­rő­csik Mari

A szí­nésznő még sosem fej­tette ki a vé­le­mé­nyét po­li­ti­kai té­má­ban, ám most nem bírta ma­gá­ban tar­tani gon­do­la­tait. Tö­rő­csik sze­rint mu­száj meg­aka­dá­lyozni, hogy újabb tö­me­gek ér­kez­ze­nek Eu­ró­pába...
  • Szerző: B.M.

Novemberben tölti be 80. életévét a színésznő, aki most szokásától eltérően, egy igen komoly témában fejtette ki a véleményét. Törőcsik Marit ugyanis teljesen kikészíti a migránshelyzet: könny szökik a szemébe, ha megrendítő emberi sorsokról hall, de szerinte meg kell állítani a bevándorlást.

"Öreg vagyok, és most is, ahogy hallottam, hogy vízbe fulladtak gyerekek, sírógörcsöket kapok. Közben szembe kell nézni azzal is, hogy százezreket, milliókat nem tudunk befogadni.

EZT OLVASTAD MÁR?
Ennyi embert Európa egyszerűen képtelen eltartani. Ezt már a németek sem tudják megoldani. Angela Merkel azt hitte, jön majd húszezer ember, aztán elhelyezik őket valahogy. Nem gondolta, hogy milliókról van szó.

Azt kellene most mondania, hogy "sajnos tévedtem" - vélekedik a színésznő, aki szerint egyetlen megoldás van a helyzet súlyosbodásának megfékezésére.

"Ma ugyanis utcán alszanak emberek, gyerekek. Ez az eredmény! Nem értek én a politikához, de szerintem ezt a problémát ott kellene megoldani, ahol kialakult. Rendet kell teremteni a Közel-Keleten, de erre csak a négy nagyhatalom együtt lenne képes" - mondta a Blikknek Törőcsik.