OLDALVONAL

Újabb vád, sze­xu­á­li­san zak­lat­ták az olim­piai baj­no­kot

Immár 125 lány és fi­a­tal nő sze­xu­á­lis zak­la­tá­sá­val vá­dol­ták meg a sport­or­vost.
  • Szerző: mv

Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok amerikai tornász azt mondta, hogy őt is zaklatta Larry Nassar sportorvos.

Biles undorítónak és gyalázatosnak nevezte az orvos tettét (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Biles undorítónak és gyalázatosnak nevezte az orvos tettét (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

A húszéves Biles - aki a riói olimpián öt érmet nyert, négyszer a dobogó legfelső fokára állhatott fel - hétfőn Twitter oldalán számolt be arról, hogy már nem fél a történteket nyilvánosságra hozni és ő is a "számos túlélő" egyike. A tízszeres világbajnok tornásznő a sportorvos magatartását "teljes egészében elfogadhatatlannak, undorítónak és gyalázatosnak" nevezte, különösen egy olyan személytől, akiről azt mondták neki, hogy megbízhat benne.

Biles előtt már olyan neves, olimpiai bajnok tornászok számoltak be Nassar zaklatásáról, mint Aly Raisman, Gabby Douglas és McKayla Maroney.

Larry Nassar amerikai sportorvos több mint két évtizeden át dolgozott a tornaszövetségnek és a Michigan Állami Egyetemnek. Az 54 éves Nassart decemberben a maximálisan kiszabható, hatvanéves börtönbüntetésre ítélték gyermekekről készült pornográf felvételek birtoklása miatt, és már megkezdte büntetésének letöltését.

Nassart - aki novemberben bűnösnek vallotta magát, és beismerte a többrendbeli szexuális zaklatást - legalább 125 lány és fiatal nő szexuális zaklatásával vádolták meg, ebben az ügyben még ezután várható döntés.