OLDALVONAL

Hi­he­tet­len sztori: főhős lett a leg­pec­he­sebb ma­gyar fo­cis­tá­ból

So­ro­zat­ban három sú­lyos sé­rü­lése sem törte meg az Új­pest-FTC derbi fő­sze­rep­lő­jét. Bő három év alatt 880 napot ha­gyott ki.
  • Szerző: vav

Harmadik súlyos sérüléséből felépülve ilyen visszatérésről álmodott Simon Krisztián: a sors törlesztett neki valamit azzal, hogy szombaton a 225. Újpest-Ferencváros derbi ráadásában ő egyenlített a bajnokesélyes zöld-fehérek ellen.

Fotó: ujpestfc.hu
Fotó: ujpestfc.hu
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Keserves időszakokon van túl Simon, aki az NB I 20. fordulójában rendezett FTC-Újpest derbi hőse lett.

Döntetlennel ért véget a derbi, a 225. bajnoki összecsapás a Ferencváros ellen 1-1-es eredménnyel zárult a Szusza Ferenc Stadionban. Edzői értékelés a lenti linken: https://bit.ly/2DtXYSK Közzétette: Újpest FC (hivatalos) – 2019. február 9., szombat

A korábban a válogatottban is szereplő szélső 2015 novemberében a német 1860 München légiósaként szenvedett keresztszalag-szakadást a jobb térdében, majd miután végigcsinálta a rehabilitációt, fél évre rá újra ugyanaz történt vele. Akkor 558 napot volt kénytelen kihagyni.

Újpesti hazatérését követően aztán a 2017/18-as szezon első kétharmadában játszott, de tavaly márciusban, Pakson újra beütött a krach: akkor a bal térde ment tropára. Újabb 322 nap telt el addig, hogy a múlt heti tavaszi nyitányon, Debrecenben pályán töltsön 21 percet, most pedig a hajrára becserélve máris pontot érő gólt szerzett a rangadón.

Eközben a címlapon
Simon Krisztián egyenlítő gólja az Újpest–Fradin Ezzel a góllal mentett pontot a 93. percben az Újpest a Fradi elleni derbin. Részletek: http://bit.ly/2BuCKDR Közzétette: M4Sport – 2019. február 9., szombat

"Imádom a derbiket, hiszen mindig fantasztikus a hangulat, és boldog vagyok, hogy sikerült egyenlítenem.

Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy visszakerüljek a pályára, és most felszakadt bennem egy gát

– lelkendezett az M4 Sport adásában a közönségkedvenc „Móci”.

"Nyilván minden játékos arról álmodik, hogy így térjen vissza. Nagyon-nagyon boldog vagyok. Néztem azért az eredményjelzőt is, hogy hányadik percben járunk, nem sok időm maradt, de szerencsére jókor voltam jó helyen, és sikerült bepaskolnom a labdát.

Nagyon nehéz időszak van mögöttem, de megérte szenvedni minden nap a konditeremben, utána meg kint a pályán. Most valamit visszakaptam az élettől. Nehéz az érzelmekről beszélni, de meg is könnyeztem a gólomat. Fantasztikus érzés volt

– mondta Simon Krisztián az NSO Tv-nek.

A cserejátékos gólja nagyon bosszantotta a vendégeket, de vigasztalhatja őket, hogy a MOL Vidi újabb hazai vereségének köszönhetően így is kilenc pontra nőtt az előnyük a tabellán a címvédővel szemben.