BOZÓT

Simicska fia zöldfülű kezdőként teszi tönkre apja birodalmát

A vérségi alapon kinevezett 24 éves ifjonc hályogkovácsként teszi sorra az utcára a Magyar Nemzet és a HírTv tapasztalt munkatársait. Nincs kegyelem.
címkék:

 

A 24.hu információi szerint leépítés leépítést követ a Simicska médiabirodalomban. Amelyet a Jobbikkal folyamatosan egyeztető, sőt a jelek szerint immár  szövetségre lépett oligarcha 24 éves fia  Simicska  Ádám Lajos irányít, nagy vehemenciával, de sikertelenül.

Az immár családi médiabizniszt a semmiféle médiatapasztalattal nem rendelkező ifjú a hírek szerint meglehetősen agilisen, de különösebb szakértelem nélkül kézi vezérléssel próbálja igazgatni, egyelőre különösebb eredmény nélkül.

A 24.hu úgy tudja, hogy egyre-másra küldik el a komolyabb  múlttal rendelkező szakembereket, legutóbb példádul Jakab Viktort, a hirtv.hu vezető szerkesztőjét tették az utcára, aki 2002 óta, azaz immáron 14 éve töltötte be a pozíciót. Õ egyébként a HírTV online-os feladatai mellett a Magyar Nemzetnek is dolgozott, ugyancsak vezető szerkesztőként.

Alig néhány hete két mno.hu-s munkatársat is elbocsátottak. Tegnap pedig újabb két embernek mutatott ajtót az elbocsátásokat személyesen elrendelő ifj. Simicska.

Kifelé ésszerűsítésről beszélnek, de a még meglévő munkatársak inkább valamiféle pánikreakciót látnak mindebben,  és suttogva a Simicska-fiú hozzá nem értéséről, kapkodó, hiperaktív lépéseiről számolnak be. A trónörökös csak az apjával hajlandó lényegi kérdésekben egyeztetni.

 Vérségi alapon lett vezérigazgató

A médiabirodalomban a tapasztaltabb munkatársak között kezdettől fogva ellenszenvet váltott ki az apjához hasonlóan láncdohányos, méregdrága öltönyeiről és attraktív barátnőjéről elhíresült fiú.

Aki akkor került a képbe,

akkor nevezték ki hirtelen zöldfülű ifjoncként, nyilvánvalóan vérségi alapon a cég élére, amikor apját súlyos tüdővérzéssel, életveszélyes állapotban, idén tavasszal kórházba vitték.

Azóta a folyamatos elbocsátásokon túl nem sok minden tudott felmutatni. A Magyar Nemzetet, ugyancsak a 24.hu az elmúlt időszak legnagyobb médiapiaci vesztesének nevezte.

Példányszáma már negyedévvel korábban 20 ezer alá esett, hozzávetőleg a fele a néhány napja gazdaságossági okokra hivatkozva bezárt Népszabadságnak. A cégnél, a munkatársak, igaz csak maguk között, elsősorban a 24 éves Simicska-trónörökös hozzá nem értését, monarchikus alapon történt kinevezését, koncepciótlanságát, a szakmai tapasztalatok teljes hiányát látják a legfőbb oknak és további nagy létszámú leépítésektől tartanak.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?