RIPOSTER

Száz­mil­liót sik­kasz­tott a ma­gyar ügy­véd, ezt tette a pénz­zel...

A kecs­ke­méti férfi még a saját fe­le­sé­gét is meg­pró­bálta át­verni, hogy pénz­hez jus­son, de le­bu­kott.
  • Szerző: Ripost

Vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség egy volt ügyvéd ellen, aki 2015 és 2017 között 15 ügyfelétől több mint 114 millió forintot sikkasztott el - közölte a Bács-Kiskun megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kecskeméti ügyvéd ingatlanok adásvételénél és tehermentesítésénél működött közre okiratszerkesztő és letétkezelő ügyvédként, 15 esetben azonban az ügyfél pénzét nem a megbeszélt célra fordította, hanem szerencsejátékokra költötte. A legkisebb elsikkasztott összeg 250 ezer, a legnagyobb 25 millió forint volt. Öt, már kifizetett ügyfélen kívül a többi kártérítést kért.

A vádlott tavaly augusztusban a felesége kecskeméti lakását is el akarta zálogosítani, ezért hamisította a nő aláírását, majd a hamis okiratot benyújtotta az illetékes járási hivatalhoz. A feleség bejelentése miatt sikerült megakadályozni, hogy a lakás elvesszen.

Az ügyvéd akkor kamarai tagságának megszüntetését kérte, és az ügyvédi névjegyzékből is törölték. Az előzetes letartóztatásban lévő volt ügyvédet az ügyészség 15 rendbeli ügyvédi visszaélés, 15 rendbeli, üzletszerűen elkövetett sikkasztás, valamint közokirat-hamisítás bűntettével vádolja.