TÜZELŐÁLLÁS

Meg­szó­lalt sú­lyos bal­esete után a ma­gyar sztár

Mik­lós Edit álma össze­tört, nem lesz ott a téli olim­pián. A pá­lya­fu­tá­sát vi­szont nem hagyja abba, már a vi­lág­baj­nok­ság lebeg a szeme előtt.
  • Szerző: HBK

Szombaton hatalmasat bukott Miklós Edit az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a jobb térdében elszakadt a keresztszalag. A 29 éves versenyző az M4 Sportnak mesélt részletesebben a balesetéről.

Miklós Edit térdében elszakadt a keresztszalag, ezért nem indulhat a téli olimpián
Miklós Edit térdében elszakadt a keresztszalag, ezért nem indulhat a téli olimpián
Fotó: MTI

„A cél előtti harmadik kapunál már történt valami, nem is tudtam terhelni a lábam, ezért hagytam ki az utolsó előtti kaput. Mivel éreztem, hogy nem tudok ráállni a lábamra, egy lehetőség volt, hogy elessek. Szándékosan vágtam hanyatt magam, valószínűleg ekkor ütöttem be a fejem és el is kábultam, de valahogy meg kellett állnom és ezt a módszert találtam ki” – mesélte Miklós Edit, akit már meg is műtöttek. Három hét múlva állhat a lábára teljesen, így nem indulhat a februári téli olimpián.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Nem volt nagy a fájdalom, így abban reménykedtem, csak a belső szalag szakadt el, de sajnos ennél több történt. Mondhatni, hogy rossz döntés volt, vissza is lehetett volna lépni, de ilyen a versenysport, mindig a legjobbat és a legtöbbet akarjuk kihozni magunkból, nekem minden verseny egy edzés lett volna az olimpiához” – tette hozzá a magyar sportoló, aki nem adja fel a karrierjét.

„Mindig csak előre haladok, az első célom az, hogy lábra álljak és újra egészséges legyen a térdem, onnantól fokozatosan tudjuk kitűzni a célokat. Jövőre világbajnokság lesz, egyelőre semmit nem szeretnék ezzel kapcsolatban kijelenteni” – szögezte le Miklós Edit.