OLDALVONAL

Itt az újabb Tusup-bot­rány, ezt ko­mo­lyan gon­dolta Ka­tinka exe?

Az ame­ri­kai edző sem­mibe vette a Fő­vá­rosi Tör­vény­szék íté­le­tét, nem csoda, ha egyre ke­ve­seb­ben van­nak róla jó vé­le­ménnyel.
  • Szerző: Doris

Durván kiakadt Shane Tusupra egykori kollégája, a skót Darren Ward, és tegyük hozzá jogosan. A férfi becsületsértési pert indított Hosszú Katinka exe ellen, amit meg is nyert. Igen ám, de úgy tudni, a március 8-i ítélet óta az amerikai nem térítette meg számára a 135 ezer forintos perköltséget, s a kötelező bocsánatkérés is elmaradt.

Fotó: MTI

"Kiábrándító, hogy ennyire kevés tiszteletet mutat a magyar jogrendszer iránt. A bíróság az én javamra döntött, Tusupnak meg kellett volna térítenie az ügy miatti perköltségemet, s arra is kötelezték, hogy írásban kérjen tőlem bocsánatot. Ezt nem tette meg az előírt, május 9-i határidőig. A törvényes képviselőm írásban kereste az ügyvédjét, de még nem kaptunk választ" - háborgott Ward a Blikknek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint ismeretes, Tusup tavaly áprilisban a debreceni országos bajnokságon a medence mellett fenyegette és meglökte Wardot, Katinkával közös úszóklubja, az Iron Aquatics akkori trénerét. A skótnak az volt a „bűne”, hogy nem nevezte be a férfiváltót a versenyre. Rengetegen hallották az amerikai őrjöngését, még a versenyt is le kellett állítani. Az egyesület később mégis megvált Wardtól.

A bíró a „lekicsinylő” lökésért marasztalta el Tusupot, ezt minősítette becsületsértésnek. De a jelek szerint hiába.

"Amennyiben Tusup nem teljesíti ezt, Ward végrehajtást kérhet. Ebben az esetben megpróbálják Tusup fizetéséből levonni az összeget. Ha nem sikerül, az ingóságaiból foglalhatnak le valamit az illetékesek" - magyarázta dr. Györei Péter ügyvéd.