OLDALVONAL

Shane Tusup a mil­li­ár­dos válás után ap­ró­pén­zért ütö­get­het

Hosszú Ka­tinka ex­férje, Shane Tusup ja­nu­ár­ban gon­dolt egy me­ré­szet: vi­lág­baj­nok gol­fozó sze­retne lenni. A ko­ráb­ban düh­ro­ha­ma­i­ról is is­mertté vált ame­ri­kai a héten de­bü­tál új hi­va­tá­sá­ban.
  • Szerző: ST

Shane Tusup golfozóként nem Tiger Woods szintű sztárok ellen fog versenyezni, hanem a sportág egyik kevésbé népszerű formájában, a „long drive” kategóriában próbálkozik majd. Ennek a lényege, hogy minél hosszabb ütéssel lehet nyerni, de szektoron belül kell esnie a találatnak.

Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pár hónap alatt felkészült az első versenyére

A saját elmondása szerint golfütőt először tavaly augusztusban fogó Tusup mindössze nyolc hónap alatt eljutott arra a szintre, hogy versenyen induljon, ez is sok mindent elmond a sorozat presztízséről.

Az edzőmmel egyetértettünk abban, hogy készen állok a versenyek megkezdésére.

"Örömmel jelenthetem be, hogy első versenyem pénteken és szombaton kerül megrendezésre a kaliforniai Yucca-völgyben"

– büszkélkedett a napokban Tusup az Instagram-oldalán.

Fotó: Instagram

Nevezési díjat kell fizetnie a debütálásán

A kvalifikációs versenyen egyébként nevezési díjat is kell fizetnie Tusupnak – bár ezt vélhetően a szponzora állja -, de az amerikainak már belefér, hogy ingyen ütögessen, hiszen a Hosszú Katinkával történt válóper után a kétmilliárdos közös vagyon kétharmadát kapta meg.

Valószínűleg Magyarországról többen kíváncsiak Tusup első versenyére, mint a tengerentúlon. A korábban Hosszú Katinka edzőjeként a medence partján önkívületbe kerülő amerikai vajon golfütőt fog törni, ha rosszul sikerül egy fontos ütése? Talán ekkora tét nincs, hiszen úgy fest, ez inkább egy jó hangulatú verseny lesz.

Eközben a címlapon
Ráadásul ez a verseny elég menő, mert lesz dj, félkörben a nézők, akik állandóan zajonganak, szóval, sok minden megy egyszerre, észnél kell lenni

- nyilatkozta első tornájáról Tusup a Nemzeti Sportnak.

Fotó: Instagram

A Hosszú Katinka mellett meggazdagodó Tusupnak simán belefér, ha a közeljövőben nem fog pénzdíjas helyeket elcsípni a versenyeken, így nyugodtan ütögethet új hobbijában.