OLDALVONAL

Mi tör­tén­he­tett? Sür­gős­ségi vér­szál­lító várja a Fra­dit

A mind­össze 1400 lel­ket szám­láló sza­bol­csi te­le­pü­lé­sen, Sényőn lép pá­lyára ma a Fe­renc­vá­ros a lab­da­rúgó Ma­gyar Ku­pá­ban. A lel­kes há­zi­gaz­dák nagy számú kö­zön­ség előtt fo­gad­ják majd a ma­gyar re­kord­baj­no­kot.
  • Szerző: ST

A Sényő újonc az NB III-ban, az előző évadban még a megyei első osztályban szerepelt. A csapat gerincét gyerekkori barátok alkotják, akik a településtől 17 kilométerre fekvő nyíregyházi focisuliba jártak. Arra egyébként külön figyel a vezetőség, hogy olyan játékosokat igazoljon, akik kötődnek valahogy a településhez.

Rendkívül hangulatos a sényői pálya (Sényő FC, Facebook)
Rendkívül hangulatos a sényői pálya (Sényő FC, Facebook)
Fotó: Facebook
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szabadnap a meccsért

Az biztos, hogy a munka vagy iskola mellett focizó játékosok mindent megtesznek a csapatért, ez a Fradi ellen hatványozottan igaz.

A játékosok szabadnapot vettek ki a munkahelyükön a Fradi elleni meccs napjára

– mondta el a nak Fiumei Viktor, a Sényő egyik edzője.

A játékosok foglalkozása:

A keretben található többek között tanár, ételkiszállító, pékségben és családi vállalkozásban dolgozó játékos, valamint több tanuló. Mellettük a csapatot irányító két vezetőedző, Fiumei Viktor és Imrő László szintén főállású munkájuk mellett látják el feladatukat az NB III-as klubnál. Előbbi sürgősségi vérszállítóként dolgozik a nyíregyházi kórházban, míg utóbbi a megyeszékhely egyik sportboltjának üzletvezetője.

Eközben a címlapon

Legutóbb az MTK volt a végállomás

A Sényő egyébként tavaly is sokáig jutott a kupában, akkor a legjobb 16 között a nagy múltú MTK állította meg az együttest (összesítésben 4-2). Hazai pályán azonban 2-0-ra legyőzték a fővárosiakat.

A sárga mezes Sényő a Fradi ellen nagyot fog harcolni
(Sényő FC, Facebook)
A sárga mezes Sényő a Fradi ellen nagyot fog harcolni (Sényő FC, Facebook)
Fotó: Facebook

2500 néző várható

Az biztos, hogy igazi ünnep lesz a településen a Ferencváros vendégjátéka, amely az egész térséget megmozgatja. A találkozót megelőző napon már 2500 jegyet értékesítettek. A lelkes amatőr játékosok pedig okozhatnak kellemetlen perceket a Szerhij Rebrov csapatának.