MEDICINA

Se­gít­ség, túl nagy a mel­lem!

Zavar, ami­kor for­dulsz az ágy­ban, le­ha­jolsz vagy ha spor­tolsz? Gyak­ran érzel fi­zi­kai fáj­dal­mat a hátad, a de­re­kad, vagy a vál­lad tá­jé­kán? Ál­landó kín­ló­dás he­lyett ta­nulj meg együtt­élni túl­mé­re­tes mel­led­del! A tö­ké­le­tes mell­tartó meg­ta­lá­lása segít!
Sok nő szenved a nagy mell miatt (Fotó: Pinterest)
Sok nő szenved a nagy mell miatt (Fotó: Pinterest)

Manapság a mellplasztika hétköznapi jelenség. Sok nő csináltatja meg a melleit, hogy formásabb, nagyobb, dekoratívabb legyen a keble. Az érmének azonban két oldala van. Csak a másik oldalról kevés szó esik. Pedig ezen az oldalon is vannak jó páran, akiknek teher a természetesen nagy mell. Érdemes rájuk odafigyelni, mert súlyos egészségügyi és pszichés zavarokat okozhat, ha valakit ilyen kerekded formákkal áldott meg a természet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Fizikai következményei lehetnek a váll-, nyak-, hát-, derék- és fejfájás. De kialakulhat úgynevezett „akasztó váll” is. Ami azt jelenti, hogy a melltartó pántja bevág a vállizmokba, mert nem képes megtartani a ránehezedő hatalmas súlyt.

2. A pszichológiai következmények közé tartozhat azalacsony önértékelés, a rossz önkép. Mivel nehéz őket elrejteni, ezért megbámulhatják, vagy megjegyzéséket tehetnek, mely kellemetlen helyzetbe hozhat akár a munkahelyen is, ezáltal romolhat a közérzet, szorongás léphet fel.

Ha képtelen vagy elviselni az átlagon felüli, vagy a testedhez képest aránytalan idomokat.

3 megoldás kínálkozik:

- Szeresd a melleid, és tanulj meg együtt élni velük. Már az is sokat segíthet, ha elfogadod magad olyannak, amilyen vagy. Hiszel magadban, és a kebleidre nem ellenségként, hanem barátként tekintesz.

Eközben a címlapon
Fogadd el magad! (Fotó: Pinterest)
Fogadd el magad! (Fotó: Pinterest)

- Edzéssel javíthatsz a közérzeteden. A mellek nagy százalékban zsírszövetből állnak. Így edzéssel, és kis odafigyeléssel a táplálkozásban csökkentheted méretüket. Az izomgyakorlatok pedig segítenek, hogy megerősödjön a hátad és könnyebb legyen cipelni a súlyt.

- Végső estben ott a mellkisebbítés. A beavatkozás bonyolult, a felépülés több, mint egy hónapig is tarthat. A műtét kihat a további életedre, a hegek örökre megmaradnak és új méreteddel szintén meg kell barátkoznod. Meg kell tanulnod, szeretni önmagad! Ez a lépés kihagyhatatlan.

A jó melltertó ismérvei

Válassz megfelelő melltartót! (Fotó: Pinterest)
Válassz megfelelő melltartót! (Fotó: Pinterest)

- Fontos, hogy jól tartson és sehol ne vágjon, vagy dörzsöljön. - A hátadon lévő kapcsos része legyen egy vonalban a melltartó elejével. Ha ez felcsúszik a lapockáid közé, az nem jó. - Fontos a jó kosárméret is, ha kisebbet választasz, mint amilyen kell, akkor bevághat, és kialakulhat a „duplamell”.  -A mellbimbó legyen egy vonalban a felkarod közepével, azaz pont a vállcsúcs és a könyök között félúton.