KÜLFÖLD

Oszama bin Láden test­őre se­gélyt kap Né­met­or­szág­ban

Sami A. a világ leg­is­mer­tebb ter­ro­ris­tá­já­nak, Oszama bin Lá­den­nek volt a test­őre. A férfi 1997 óta él Né­met­or­szág­ban, a ha­tó­sá­gok ve­szé­lyes isz­lam­is­ta­ként tart­ják szá­mon, ki­to­lon­colni még­sem tud­ják. He­lyette havi 1100 eurós (350 ezer fo­rin­tos) se­gélyt kap az ál­lam­tól...
  • Szerző: WM

Sami A.-nak már többször meg kellett jelennie a bochumi bíróságon, ám a legfelsőbb bíróság is úgy döntött, hogy a 42 éves férfit nem lehet kitoloncolni a hazájába, Tunéziába. Mindezt úgy, hogy a hatóságok tudják, hogy a férfi éveken keresztül volt annak az Oszama Bin Ládennek a testőre, aki kitervelte és végrehajtatta a 2001. szeptember 11-ei World Trade Center elleni merényletsorozatot. Sami A. hatósági aktájában az szerepel, hogy „top-szalafista”, ami lényegében azt jelenti, hogy szélsőséges nézetei miatt radikális tettekre, akár terrortámadások végrehajtására is képes lehet.

Oszáma Bin Láden (Forrás: youtube)
Oszáma Bin Láden (Forrás: youtube)

A hatóságok már minden lehetséges eszközt bevetettek, hogy megszabaduljanak a veszélyes férfitól, ám a német bírósági ítéletek ennek mindig keresztbe tesznek. Az indoklás rendszerint az, hogy bin Láden testőrét igazságtalan bánásmód fenyegeti hazájában. A düsseldorfi menekültügyi minisztérium pedig azt válaszolta a német Bild napilap kérdésére, hogy nincs egyetlen olyan ország, amely befogadná Sami A.-t és családját, ezért a férfi, a felesége és három gyermekük továbbra is Németországban élhetik életüket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az emberek adójából pénzelik a terroristát

A német lap azt írja, hogy a menekültügyi rendszer értelmében Sami A. havonta 350 ezer forintnak megfelelő eurót kap, sőt a felesége és a gyermekek után is járnak a családnak különböző segélyek. A német kormánykoalíció vezető pártjának egyik magas rangú politikusa, Eckhardt Rehberg a következőket nyilatkozta a példátlan eset kapcsán:

Ezek az emberek szégyentelenül kihasználják a menedékjogot. Az adófizetők pénzéből terroristákat támogatunk, mert nem szabad őket kitoloncolnunk. Egyszerűen nem tudom megérteni a bírósági ítéleteket.

Terroristaképzőből jött vissza Európába

Sami A. 21 évesen tanulóként érkezett Németországba. Aktáiból kiderül, hogy 1999 és 2000 között egy afgán terroristaképző táborban veszett nyoma, majd csatlakozott az Oszama bin Ládent védők csapatához. Végül a 42 éves férfi 2006 óta, vagyis már több mint 12 éve veszélyes személyként szerepel a német hatóságok nyilvántartásaiban.

Eközben a címlapon

Sami A.-ról már számtalanszor kimondták, hogy súlyos veszélyt jelent a német közbiztonságra, de úgy tűnik, hogy Németországban a terroristák jogai többet érnek, mint a német emberek megvédése.