TÜZELŐÁLLÁS

Vége a tit­ko­ló­zás­nak? Áll a bál Schu­m­a­cher körül

Túl messzire ment az érsek. Az F1-le­genda ra­jon­gói és új­ság­írók is ki­akad­tak a va­ti­káni főpap nyi­lat­ko­za­tain.
  • Szerző: vav

December 29-én lesz öt éve, hogy Michael Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett, a családja azóta is titkolja a nyilvánosság előtt a legendás autóversenyző állapotát. Egy német érsek minapi nyilatkozata azonban rést ütött a sztár magánéletét védő pajzson. Most először beszélt egy látogatója Schumi kinézetéről. Sokan támadják emiatt.

Kikotyogta az érsek, hogyan néz ki Schumacher
Kikotyogta az érsek, hogyan néz ki Schumacher
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Schumival kapcsolatban minden hírmorzsa bejárja a világsajtót. Az utóbbi napokban például szenzációként söpört végig a médián egy balesete előtt adott interjúja (azóta kiderült, a címekkel ellentétben nem most került elő, annak idején is látható volt), de az is, hogy a felesége, Corinna egy négy éve küldött levelében annyit írt róla: nem fogja feladni a küzdelmet. A múlt héten aztán az szólt nagyot, hogy Ferenc pápa vatikáni bizalmasa, Georg Gänswein érsek egy 2016 nyári látogatásáról mesélt a Bunténak és a Bildnek is.

Benedek pápa egykori személyi titkára több részletet elárult a Schumacher betegágyánál tett látogatásáról. Sőt, azt is kikotyogta, hogy Michael arca kicsit kikerekedett.

"Egy német érsek ásta alá a Schumacher család azon stratégiáját, hogy semmilyen információt nem adnak ki, így kifogják a szelet a vad spekulációkat gyártók vitorlájából. Betekintést adott Schumacherék magánéletébe, amitől eddig Jean Todtól és a többi látogatótól a családtagokig mindenki szigorúan tartózkodott

- bírálta a papi méltóság meggondolatlan nyilatkozatait a Welt.

Jo Groebel médiaszakértő is szokatlannak ítélte meg, hogy az egyház neves képviselője nyilvánosságra hozta egy magánlátogatása részleteit.

Eközben a címlapon

Más kérdés, hogy szerinte Gänswein azért tett így, mert nem naprakész a világi dolgokban:

"Többek között arról is ismert lett korábban, hogy amikor George Clooneyhoz hasonlították, nem tudta, ki az. Ez is azt mutatta, hogy bizonyos időszerű ügyekben nincs a helyzet magaslatán"

- mondta az érsekről a kommunikációs szakember.