KÜLFÖLD

Sar­gen­ti­nit vi­de­ó­ban mél­tatta a Ha­masz ter­ror­szer­ve­zet

A Gázai öve­ze­tet meg­szállva tartó, Iz­rael el­pusz­tí­tá­sára tö­rekvő hír­hedt ter­ror­szer­ve­zet pro­pa­gan­da­ol­dala, az EPAL Media Cen­ter arab nyelvű vi­de­ó­ban üd­vö­zölte Ju­dith Sar­gen­tini párt­ját.
  • Szerző: F.G.

A Gázai övezetet megszállva tartó, Izrael elpusztítására törekvő hírhedt terrorszervezet propagandaoldala, az EPAL Media Center arab nyelvű videóban üdvözölte Judith Sargentini pártjának, a Baloldali Zöldeknek (GroenLinks) azon álláspontját, hogy támogatja az Izrael-ellenes, mások szerint antiszemita BDS-bojkottmozgalmat - írja az Origo.

(Az EPAL arab nyelvű videója fordítását a Jonet.nl nevű holland-zsidó hírportál közölte. A felvételen Sargentini 0:10-től látható. )

Az Origo szerint a Zöld Baloldal egy alsó- és felsőházi, illetve EP-képviselettel rendelkező holland párt, mely nemrég hivatalosan is elfogadta az Izrael bojkottját hirdető BDS-mozgalom célkitűzéseit pártkongresszusán.

Mindezt a párt Magyarországon is hírhedtté vált – magyar- és Izrael-ellenes nézeteiről közismert – politikusa, a Soros-Sargentini jelentés összeállítója, Judith Sargentini EP-képviselő is bejelentette hivatalos Twitter-oldalán.

A videó méltatja a Zöld Baloldalt, mint „az első holland politikai pártot, mely Izrael bojkottjára szólít fel”.

Az arab szöveg szerint „kongresszusa során a Zöld Baloldal elfogadott egy határozatot, mely szerint a BDS legitim módja a palesztinok megsegítésének az ő igazságukért való küzdelmükben”.

Eközben a címlapon

A videó a holland képviselőnő arcképét közölve utal arra, hogy Sargentini saját Twitter-oldalán jelentette be: „2017 végén a Zöld Baloldal frakciója elhagyta az alsóházat, mikor egy Izraelt támogató beszéd hangzott el”.