KÜLFÖLD

Sal­vini: Sza­bad Eu­rópa vagy isz­lam­ista állam

Az olasz kor­mány po­li­ti­ká­já­ról szóló nép­sza­va­zás­nak mi­nő­sí­tette az eu­ró­pai par­la­menti vá­lasz­tást Mat­teo Sal­vini olasz bel­ügy­mi­nisz­ter.
  • Szerző: V4NA

Az olaszoknak élet és halál, múlt és jövő, a szabad Európa és egy iszlamista állam között kell választaniuk május 26-án. Matteo Salvini ezt egy kampánygyűlésen mondta.

Az olasz belügyminiszter kiállt azok mellett a tervezett szabályok mellett is, amelyek a tengerből migránsokat mentő civil szervezeteket büntetnék.

A legnagyobb példányszámú olasz napilap, a Corriere della Sera hétfői elemzése szerint eközben valódi háború dúl a Liga és a koalíciós társ, az Öt Csillag Mozgalom között. A cikk szerint

az Öt Csillag arról akarja meggyőzni az olaszokat, hogy egyedül ők képesek gátat szabni az Európát felborítani akaró nacionalista és szuverenista erőknek.

A cikk megjegyzi, hogy Matteo Salvini szerint a két kormánypárt közötti feszültségről szóló  felmérések csak az olasz politikát igyekeznek destabilizálni.

Az utolsó közvélemény-kutatások szerint a Liga támogatottsága 30 százalék körüli, az Öt Csillag Mozgalomé nem éri el a 25 százalékot.     

Eközben a címlapon