HARCÉL

Sal­vini meg­ér­ke­zett egy új Eu­ró­pát épí­teni

Orbán Vik­tor mi­nisz­ter­el­nök az Ins­tag­ram-ol­da­lán egy képet osz­tott meg, ame­lyen Mat­teo Sal­vini olasz bel­ügy­mi­nisz­ter­rel kö­zö­sen a ma­gyar ha­tárt védő ke­rí­tés­nél ta­lál­koz­tak. Az olasz bel­ügy­mi­nisz­ter is ké­pe­ket osz­tott meg a ta­lál­ko­zó­ról a déli ha­tár­nál.

"Magyarországra érkezem egy új Európát építeni" - üzente Matteo Salvini olasz belügyminiszter a csütörtöki, Orbán Viktor magyar kormányfővel való találkozója előtt. Európa két vezető politikusának az a célja, hogy egy teljesen más szellemi alapokon álló Európát alakítsanak ki.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter Európa jövőjéről tárgyalnak. A rangos diplomáciai találkozót megelőzően a felek többször is méltatták egymást.

Mint ismert, Orbán Viktor és Matteo Salvini tavaly augusztusban Milánóban egy bevándorlásellenes szövetség alapjait fektették le, amelynek a legfontosabb célkitűzése egy teljesen más szellemi alapokon álló Európa kialakítása volt.

Közös céljuk Európa keresztény identitásának megőrzése, a migráció megállítása és helyben való kezelése.

@matteosalviniofficial #határszemle #border #borderinspection

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés,

A magyar miniszterelnök ennek jegyében csütörtökön Budapesten fogadja az olasz belügyminisztert, a találkozónak az európai parlamenti választás miatt kiemelt jelentősége van.