KIAJOBB

Ro­nal­dó­nak nem volt elég, újra ma­gyar ellen fo­ci­zik

Cip­rusi csa­pat ellen kezd a Baj­no­kok Li­gája cím­vé­dője. A Real Mad­rid azt az APOEL-t fo­gadja, amely­ben vél­he­tően kez­dő­ként kap le­he­tő­sé­get a ma­gyar vá­lo­ga­tott já­té­kosa, Sal­lai Ro­land.
  • Szerző: mv

Idén is lesz magyar futballista a Bernabéu Stadionban. Tavaly Nikolics Nemanja a Legia tagjaként, ezúttal pedig Sallai Roland az APOEL játékosaként léphet pályára a Real Madrid otthonában Bajnokok Ligája meccsen.

Sallai Roland többek között Cristiano Ronaldo ellen küzdhet (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
Sallai Roland többek között Cristiano Ronaldo ellen küzdhet (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)

Húszéves focistánk remek formában érkezik a spanyol fővárosba, hiszen vasárnap bombagóllal villant a ciprusi bajnokságban: éles szögből lőtt a léc alá a Nea Szalamisz ellen. Ez volt az első találata új együttesében.

Tudniillik Sallai augusztusban a Puskás Akadémiától került a ciprusiakhoz, akik 2 millió eurót, vagyis közel 600 millió forintot fizettek érte. A háromszoros válogatott csatár négy évre írt alá, és alapemberként számolnak vele. Sallai az előző idényt kölcsönben a Palermónál töltötte, 21 bajnoki mérkőzésen egyetlen gólt szerzett - hat év után ez volt az első magyar találat az olasz élvonalban.

Korábbi edzője, Pintér Attila a Puskás Akadémia Maradonájának nevezte Sallait, aki 14 éves kora óta a felcsúti klubnál nevelkedett. Három évvel később mutatkozott be az NB I-ben, második meccsén pedig gólt ünnepelhetett, a Ferencváros kapuját vette be.

Azóta a magyar válogatottban is szerepet kapott, Bernd Storck szövetségi kapitány a 2016-os Európa-bajnokság előtt, Elefántcsontpart ellen vetette be először. Azóta további két alkalommal játszott. Szerdán este Cristiano Ronaldóék ellen karrierje eddigi csúcspontja következik: a Real Madrid ellen világklasszisok ellen bizonyíthatja tehetségét!