FITTFAZÉK

Erre nem kell nemet mon­da­nod: Fehér cso­kis sajt­torta, cukor nél­kül

A fehér csoki eddig a leg­na­gyobb mumus volt a di­é­tá­ban, mivel na­gyon sok benne a cukor. Ám most el­ké­szült ez a pa­rá­dés tor­ta­csoda a fo­gyó­kú­rát szi­go­rúan be­tartó ínyen­cek­nek: igazi re­mekmű, fö­lös­le­ges szén­hid­rá­tok nél­kül!

Finomat ennél, de tartasz a pluszkilóktól? Itt a neked való desszert! Vadulni fogsz ezért a diétás tortáért!

Fehér csokis sajttorta

EZEKET OLVASTAD MÁR?

(Knap Daniella receptje)

Hozzávalók:

Alap:

  • 10 dkg Update vaníliás-kókuszos keksz (kimérve kapható)
  • 5 dkg darált mandula
  • 4 dkg vaj

Krém:

Eközben a címlapon
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 dl tejföl
  • 7,5 dkg Update1 Vaníliás Pudingpor
  • 3/4 kupaknyi Update1 Lovely sweet édesítőszer (ízlés szerint több/kevesebb)
  • 4 db tojás
  • 1 mokkáskanál vanília őrlemény

Öntet:

  • 10 dkg cukormentes fehér csokoládé (szteviaval, maltittal vagy eritrittel édesítve)
  • 1 dl habtejszín

Díszítés:

  • friss áfonya
  • cukormentes fehér csokoládé reszelék

Így készítsd: 1. Gyújtsd be a sütőt és állítsd 160 fokra.  Egy 18 centiméter átmérőjű tortaformát vonj be kívülről alufóliával.  A formát helyezd egy magasabb falú tepsibe.

2. Az összemorzsolt Update kekszet keverd el a darált mandulával és az olvasztott vajjal, majd nyomkodd bele a tortaformába. Tedd a hűtőbe pihenni.

3. A mascarponét keverd ki az Update édesítővel, a pudingporral és a tejföllel. Végül add hozzá a tojásokat és a vanília őrleményt, majd keverd simára a masszát egy botmixerrel.

4. Öntsd a krémet a kekszes alapra. A tepsit nagyjából a sütőforma feléig töltsd meg vízzel és 160 fokon mintegy 60 percig süsd a tortát.

5. A készre sült tortát emeld ki a sütőből és hagyd kihűlni a formában, majd egy vékony késsel óvatosan vágd körbe és vedd ki belőle.

6. Az öntethez melegítsd fel a tejszínt, majd húzd le a lábost a tűzről, tördeld bele a csokit, és addig kevergesd, amíg teljesen fel nem olvad.  Az öntetet hűtsd le annyira, hogy egy kissé besűrűsödjön, de még lehessen szépen önteni. Terítsd el a fehér csokis öntetet a torta tetején, majd az oldalán is csurgasd körbe, amennyire tudod.

7. A  kész torta tetejét szórd meg friss áfonyával, majd tedd a hűtőbe 30 percre. Után csodálatosan szeletelhető, tálalásra kész!

Jó étvágyat!

TIPP - Sütéskor lehetőleg alsó-felső sütést használj. A légkeverést viszont most felejtsd el, mert attól kiszárad a torta.