NÍNÓ

Ha­lott a kór­ház vé­cé­jé­ben: Saj­nál­juk, de nem hi­báz­tunk!

Le­zá­rult a vizs­gá­lat a Dél-pesti kór­ház­ban a hol­tan ta­lált nő ügyé­ben. Nem tud­hat­tak róla.
  • Szerző: Ripost

A vizsgálat arra jutott, hogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet személyzete nem tudhatott arról, hogy a november végén, a kórház egyik mosdójában holtan talált nő az épületben van. A nő halálát szívelégtelenség okozta.

A kórház szerint túl zárt volt a wc, ezért nem lehetett belátni, és egyébként is a legfelső emeleten, a látogatói mosdóban reteszelte magára az ajtót.

EZT OLVASTAD MÁR?

Ugyanakkor nem volt teljesen ismeretlen a személyzet előtt: többször is kapott ellátást náluk a hajléktalan nő, akinek több krónikus betegsége is volt. Halálakor éppen nem kezelték, így kizárták az orvosi mulasztás lehetőségét is.

A hatósági igazságügyi orvosszakértői vélemény és a kórházi belső vizsgálat alapján megállapították, hogy a nő legkorábban november 25-én, a munkaidő után zárkózhatott be a mellékhelyiség fülkéjébe, és ezután hunyt el.

Néhány intézkedést azért tettek a jövőre nézve: felújították a nyilvános, látogatói illemhelyeket, megszüntették a fülkék teljes zártságátúgy, hogy lerövidítették ajtajuk alsó részét, az ajtókat pedig szükség esetén kívülről is nyitható zárakkal szerelték fel.

Közleményükben hangsúlyozták azt is, hogy mindenben megfelelnek szakmai előírásoknak és elvárásoknak. A takarítás magasabb színvonaláért pedig úgy döntöttek, ezt a feladatot is visszaveszik saját hatáskörükbe. Sőt, utasították a biztonsági őröket, hogy miden mosdót ellenőrizzenek késő este is. A közösségi terekben pedig kamerák is lesznek.