RIPOSTER

Káosz a rep­te­re­ken, ma­gyar já­ra­to­kat is tö­rölt a Rya­nair

A cég dol­go­zói nagy­sza­bású sztrájkba kezd­tek, a pi­ló­ták a fi­ze­té­sek­ről, il­letve a mun­ka­kö­rül­mé­nyek ja­ví­tá­sá­ról vi­tat­koz­nak mun­ka­adó­juk­kal.
  • Szerző: Ripost

Budapesti járatokat is törölt a Ryanair, a légitársaságnál pénteken több országban zajló sztrájk miatt - írja az MTI.

Képünk csak illusztráció.
Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint az ír fapados légitársaság pénteken 21 budapesti járatot üzemeltet, ezek közül eddig hármat töröltek. Nem indul el reggel a 197-es járat Berlinbe, a 220-as Nürnbergbe, illetve a menetrend szerint 20.20-kor induló 8415-ös járat Brüsszel-Charleroi-ra.

Pénteken a svéd, a belga, a holland, a német az ír bázisokon lévő pilóták sztrájkolnak majd, a Ryanair Kenny Jacobs marketing vezető szerda esti állítása szerint a 2400 pénteki járatból eddig több mint 400 járatot törölt.

A Ryanairnél legutóbb múlt héten volt több országra kiterjedő munkabeszüntetés, akkor több száz járatot töröltek. A pilóták a fizetésekről, illetve a munkakörülmények javításáról vitatkoznak munkaadójukkal, aki közölte, semmilyen javaslatot nem fogad el, amely a személyi jellegű ráfordítások emelkedésével járna.