KÜLFÖLD

Bor­zal­ma­san meg­aláz­ták a Rya­nair já­ra­tán a ke­re­kes­szé­kes utast

Egy 81 éves asszonyt és fo­gya­ték­kal élő fiát aláz­ták meg a gépen.
  • Szerző: Ripost

Megaláztak egy 81 éves asszonyt és kerekesszékes fiát a Ryanair járatán. A személyzet ugyanis azt mondta az asszonynak, vagy hátrahagyják a kerekesszéket, vagy nem szállhatnak fel a Liverpoolból induló gépre. Ez utóbbit választották és újabb járatra foglaltak helyet. Csakhogy akkor is ugyanez történt velük. A személyzet közölte az idős asszonnyal és 53 éves mozgáskorlátozott fiával, hogy a kerekesszéket nem tudják elszállítani.

Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Végül nagy küzdelmek árán sikerült meggyőzni a személyzetet és a Machesterből induló járatra kaptak helyet. Csakhogy a kálváriájuk ezzel nem ért véget.

"A pilóta a hangosbemondón közölte, hogy a gép a kerekesszékes nő miatt késlekedik. Vagyis miattam és a fiam miatt. Remegtem és szörnyen nehéz volt elmagyarázni Garrynek, mi is történt. Ő ugyanis nem hall egy gyerekkori betegsége miatt. Évek óta repülünk és még sosem volt semmi gond. Ezek után nem voltam már nyaralós hangulatban" - mesélte el megtörten Kathleen Dunne.

Kathleen elmesélte, mára Liverpoolból induló gépen is fenn ültek, amikor odament hozzájuk egy légikísérő, hogy nem fér be a kerekesszék a gépbe, mert változtattak a magassági korlátokon.Így ha nem tudják összehajtani, két dolgot tehetnek: a szék marad Liverpoolban, vagy pedig az asszony és a fia leszállnak. Mivel Garry képtelen menni, a szék nélkül lehetetlen lett volna a mozgás. Ezért leszálltak.

A manchesteri gépen is eljátszották ugyanezt. De az asszony szerencséjére, ott volt egy rakodómunkás, aki ha nagy nehézségek árán is, de szét tudta szerelni annyira a széket, hogy az megfeleljen a szabályoknak.