SZTÁR

Rúzsa Magdi a II. ke­rü­let dísz­pol­gára lett

Idén Rúzsa Mag­di­nak ado­má­nyo­zott dísz­pol­gári címet a II. Ke­rü­leti Ön­kor­mány­zat a ke­rü­leti la­ko­sok ja­vas­la­tai alap­ján. A díjat a vá­ros­rész­ben élő, Máté Péter-díjas elő­adó­mű­vész­nek Láng Zsolt pol­gár­mes­ter adta át jú­nius 20-án a Mar­czi­bá­nyi Téri Mű­ve­lő­dési Köz­pont­ban tar­tott gá­la­est ke­re­té­ben.
  • Szerző: RIPOST

A II. kerület képviselő-testület döntése szerint Rúzsa Magdi a díszpolgári címet a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakjaként többek között a magyarságot és a Duna-medencében együtt élő népeket összekötő énekesi és dalszerzői munkásságával, karitatív, elesetteket segítő tevékenységével érdemelte ki.

A vajdasági születésű Rúzsa Magdi a II. kerületben talált otthonra. A kitüntetés átvételekor meghatottságának adott hangot. Mint mondta, számára rendkívül megtisztelő, hogy a II. kerület díszpolgárává választotta.

- Nagyon szeretek itt élni, és ezért nagyon örülök, hogy a II. kerületben szeretnek engem annyira és annyian, hogy egy olyan társaság tagja lehetek, amely a legnagyobbakat – költőket, tudósokat, művészeket – foglalja magában.

Eszembe jutott, hogy amikor elindultam a Vajdaságból szerencsét próbálni, voltak, akik azt mondták: „Ne menj, gyerek, sehova, nem lesz belőled ott semmi”. Olyan jó, hogy akkor nem hallgattam azokra az emberekre!