BOZÓT

Őrült pénz­szó­rásba kez­dett a ma­gya­rok miatt Soros György

Csak az el­múlt esz­ten­dő­ben 3,5 mil­li­árd fo­rint­nyi dol­lárt köl­tött el ha­zánkra Soros György ame­ri­kai spe­ku­láns és mul­ti­mil­li­ár­dos.
  • Szerző: Ripost

Persze, a magyarok semmilyen hasznát nem látják az irdatlan mennyiségű pénz elköltésének, hiszen azt a Soros-birodalom egyik zászlóshajója, a washingtoni Open Society Policy Center (OSPC) főleg hazánkat célzó politikai lobbitevékenységre költötte el.

Az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának benyújtott hivatalos beszámolók szerint 14 millió dollárba került Soros érdekérvényesítésea Kongresszus mindkét házában, a Külügyminisztériumban, a Védelmi Minisztériumban és a Nemzetbiztonsági Tanácsban is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A dokumentumokból kiderül, hogy lobbiztak egyrészt egy képviselőházi határozat elfogadásáért, amely „a magyarországi demokrácia támogatását és a régóta fennálló, kölcsönös előnyökön alapuló amerikai-magyar viszony megerősítését” célozza.

A határozattervezetben olyan állításokkal szédítgették az amerikai honatyák fejét, mint hogy "Orbán Viktor miniszterelnök és a kormányzó Fidesz szavakban is és tettekben is egyre inkább autoriterré válik".

A dokumentum ráadásul „elítéli Magyarországot, amiért egyre kevésbé szabad és demokratikus” és „sürgeti a kormányt, hogy vonja vissza azokat a törvényeket és intézkedéseket, amelyek korlátozzák az egyéni szabadságot és az alapvető jogokat.”

Másrészt lobbiztak egy olyan képviselőházi határozatért is, amely „a nemzetközi akadémiai szabadság mellett áll ki”.

Eközben a címlapon

Pontosabban itt a Budapesten működő, Soros-egyetemként is számontartott CEU védelmében álltak ki. Az anyagban ugyanis felszólalnak „a külföldi kormányok által tanúsított diszkrimináció ellen” és felszólítják a döntéshozókat, hogy védjék meg a külföldön működő, de „Amerikában akkreditált” egyetemeket.

Lobbiztak továbbá a magyar felsőoktatási törvény módosítása, illetve a külföldről finanszírozott szervezeteket szabályozó törvény ellen is.