OTTHONKA

Őrü­let, mit művel a szó­da­bi­kar­bóna a kony­ha­só­val, nem hi­szed el

Nem is gon­dol­nád, hogy mi­lyen egy­sze­rűen lehet vegy­szer­men­tes tisz­tí­tó­szert ké­szí­teni. Olcsó és pa­rá­dés meg­ol­dás, éljen az egész­sé­ges ott­hon!

Ha tartasz otthon szódabikarbónátés sót, és máris megoldódik körülötted egy csomó probléma! Keverd össze ezt a két csodaszert és élvezd az együttes hatóerőt. Hihetetlen, mennyi mindenben segítségedre lehet ez az egyveleg!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Úgy fehérít, mint semmi más: dupla hatóerő!

Fotó: 123RF

Fehér ruhák mosásánál tegyél a mosógép dobjába 5 evőkanál sót és 1 evőkanál szódabikarbónát és így indítsd el a gépet a legmagasabb hőfokon. Ne felejtsd el a mosószert sem. Ezzel a módszerrel ragyogóak, vakítóan fehérek lesznek a ruháid.

2. Szagtalanítás

Egyenlő arányban keverj össze sót és szódabikarbónát és ezt a keveréket vizezd fel, hogy folyékony állagú legyen. Ezzel töröld át a hűtőszekrényedet, tuti eltüntet minden kellemetlen szagot belőle.

3. Ezüst tisztítás

Az ezüst ékszereidet percek alatt újjá tudod varázsolni 1-1 evőkanál só és szódabikarbóna keverékével. Egy edény aljára tegyél alufóliát, tedd rá a tisztítandó ezüstöket, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ép csak ellepi, tegyél bele a sót és a szódabikarbónát. Forrald fel, majd 5-10 percig hagyd benne állni az ékszereket.