SZTÁRDZSÚSZ

Kór­házba ke­rült Ru­bint Réka édes­apja, mű­teni kel­lett

A ma­gyar fit­nesz­ki­rálynő az Or­szá­gos Kar­dio­ló­giai In­té­zet fo­lyo­só­ján iz­gulta végig a be­avat­ko­zást.
  • Szerző: bdf

Szívbillentyűi miatt kellett műteni Rubint Réka édesapját. A papát ugyanabban a kórházban operálták, ahol hat évvel ezelőtt vejét, Schobert Norbit. A 70 éves Imre már jól van, készül unokája pénteki ballagására.

Fotó: Sulyok László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Az előbb beszéltem vele telefonon, mert én fogom majd felhozni Balatonfüredről. A rehabilitáció helyszíne ugyanis a Balatonon van, egy ilyen szívműtét után három hetet kell ott eltölteniük a betegeknek" – magyarázta a Blikknek Réka, aki ezúttal könnyebb helyzetben volt, mint néhány évvel ezelőtt. A férje ugyanis egy komolyabb beavatkozáson esett át.

"Egy teljesen új módszerrel csinálták, ami hála istennek, nagyon jól sikerült."

Nem kellett a mellkast felnyitni, hanem csuklón és combtőn keresztül történt a operáció

– mesélte a részleteket. A nagypapának a műtét után jobban kell kímélnie magát, a szíve javulni már nem fog, de a mostani állapotot fenn lehet tartani.

"Mostantól élheti a gondtalan nagyszülők életét, és elláthatja a ház körüli teendőket. Meg tudja majd etetni a csirkéket, össze tudja gyűjteni a tojásokat és remélem, még tizenöt-húsz év áll előtte. A kitartásomat apukámtól örököltem, éppen ezért nem féltem" – tette hozzá Réka, aki nagyon hálás az Országos Kardiológiai Intézetnek, hogy ismét megmentették egy szerettét.

"Csodálatos az a hozzáállás, amit most is láttam, ugyanolyan profizmussal kezelték, mint annak idején Norbit. Tudtam, hogy apukám jó kezekben van. Természetesen így is izgultunk érte nagyon, hiszen nagyon erős a kötelék közöttünk, de biztos voltam benne, hogy minden rendben lesz, és így is lett."

Eközben a címlapon