HŰHA

Oscar-esé­lyes a leg­újabb ma­gyar ani­má­ciós th­ril­ler

A Ruben Brandt, a gyűjtő című film immár rajta van a 25-ös Oscar-lis­tán a Leg­jobb Egész­es­tés Ani­má­ció ka­te­gó­ri­á­ban.

Jó hangulatú díszbemutató keretein belül tekinthette meg a közönség szerda este a legújabb magyar animációs filmet. A Ruben Brandt, A Gyűjtő című sikerprodukcióra a napokban a külföldi szakemberek is felfigyeltek: a film rajta van a legjobb 25 film Oscar-listáján, a Legjobb Egészestés Animáció kategóriában.

EZT OLVASTAD MÁR?

A díszbemutatón részt vett Andy Vajna filmügyi kormánybiztos is, aki bízik a magyar sikerben.

"Az első huszonötben már bent vagyunk, most abban bízunk, hogy bekerülünk a legjobb öt közé. Nagyon eltér ez a megszokott animációs filmektől, igazán megragadja az emberek fantáziáját. Nem szokványos dolog az, hogy egy thrillert animációs filmként jelenítenek meg a vásznon. Véleményem szerint ez a mű eredeti, szellemes, jól van elkészítve és a rajzok tele vannak fantáziával. Bízom benne, hogy aki ezt választja, elégedetten távozik majd a moziból" - mondta el a -nak a világhírű producer. 

Fotó: Keller Mátyás

Kurdy-Fehér János producer is örül a nemzetközi sikernek.

„Ez a film alapvetően két jelentésréteggel rendelkezik. Lehet úgy nézni, mint egy akció-thrillert, mert jó verdák, sok üldözés, meg gyönyörű csajok vannak benne, viszont a második részben rengeteg utalás van a művészeteke, nagyon sok műalkotást lehet látni. Idén májusban lettünk kész vele, és nyáron mutattuk be a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon, ezek után pedig a Sony Pictures Classics meg is vásárolta az amerikai forgalmazási jogait az alkotásnak” – fogalmazott Kurdy-Fehér.

Fotó: Keller Mátyás

A nagyközönség november 15-étől tekintheti meg a különleges és fordulatokkal teli filmet a hazai mozikban.

Eközben a címlapon