OLDALVONAL

Remek hírt kap­tak Liu Sha­o­li­nék, hó­na­pok óta erre vár­tak

Végre hosszabb ideig pi­hen­het­nek az olim­piai baj­nok hősök.
  • Szerző: HBK

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók remek hírt kaptak: Bánhidi Ákos csapatmenedzser elárulta, most hosszabb pihenő vár a versenyzőkre.

Liu Shaolinék hosszú idő után újra átadhatják magukat a pihenés örömeinek
Liu Shaolinék hosszú idő után újra átadhatják magukat a pihenés örömeinek
Fotó: Szabolcs László

A téli olimpián aranyérmet szerző Liu Shaolinék szinte semmit nem tudtak pihenni, azonnal utazniuk kellett a kanadia világbajnokságra, ahol végül egy ezüstérem jött össze a magyaroknak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bánhidi elmondta, hogy fizikailag és pszichésen is megpróbálták felkészíteni a sportolókat, de nem volt egyszerű a helyzetük. Mindössze kilenc nap állt rendelkezésre a montreali utazásig.

A válogatott edzője arról is beszélt, hogy most a versenyzőkre nagyobb pihenés vár, a szakmai stáb tagjainak pedig értékelniük kell az elmúlt időszakot és a legfontosabb feladatuk a „hogyan tovább” megtervezése.

Szerinte az elmúlt évek túlfeszített tempóján kicsit lazítani kell, s ha a következő játékokon is legalább ilyen sikeresen akarnak szerepelni, az újabb olimpiai ciklus első évében nem foghatnak bele olyan lendülettel a munkába, mint az elmúlt években. Mint mondta, nem szeretnék „szénné égetni” a versenyzőiket, írja az MTI.